Ľubomír Hudačko Rôzne

Vtipkuje, spieva hymnu mesta a oslavuje: Do klubu storočných pribudla ďalšia prešovská jubilantka (100)!

Úctyhodný vek! V Prešove máme desať sto a viacročných obyvateľov. Do klubu sa k nim pridala Anna Horváthová, ktorá oslávila svoje krásne životné jubileum. Pri tejto príležitosti spomínala na časy minulé a zanôtila prešovskú hymnu!

Ilustračný obrázok k článku Vtipkuje, spieva hymnu mesta a oslavuje: Do klubu storočných pribudla ďalšia prešovská jubilantka (100)!
Zdroj: Dnes24.sk

Pani Anna sa narodila v roku 1914 v Miškolci no vo svojich siedmich rokov sa spoločne so svojou mamou a otčimom presťahovali do Prešova, kde strávila väčšiu časť svojho života. V súčasnosti žije v Zariadení pre seniorov sv. Kozma v Zborove. „Aj napriek tomu, že pani Anna do nášho zariadenia nastúpila pred necelými troma mesiacmi, veľmi sme si ju obľúbili lebo vždy je plná elánu, prekypuje pozitívnou energiou a rada vtipkuje,“ opísala jubilantku s úsmevom na tvári pracovníčka zariadenia. Veľkú radosť jej dnes robí 5 vnúčat a 8 pravnúčat, ktoré jej, ako sama opisuje, veľmi prirástli k srdcu.

Slávnostnú atmosféru narodeninovej oslavy storočnej pani Anny dotvorili aj deti z Materskej škôlky v Zborove, ktoré si pre oslávenkyňu prichystali malý, no veľmi milý kultúrny program. Jubilantka si dokonca so všetkým prítomnými zaspievala aj svoju najobľúbenejšiu pieseň „A od Prešova…“.

V centrálnom registri obyvateľov meste Prešov tento rok evidujeme desať sto a viacročných obyvateľov. Z toho je sedem 100 ročných, ide o dvoch mužov a päť žien. Najstaršou Prešovčankou je Helena Krajčiová, ktorá v apríli oslávila úctyhodných 105 rokov. Po nej nasledujú Margita Mareková (103) a Anna Knuthová, ktorá v septembri oslávi svoje 102 narodeniny.

Srdečné blahoželáme!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM