Ľubomír Hudačko Rôzne

Všetky oči fanúšikov lega sa upierali do Prešova: VIDEO z atraktívnej súťaže

Atraktívna súťaž pre žiakov základných škôl sa konala v Prešove. Všetky oči sa tu upierali na fanúšikov lega, išlo o finále Legobotu. Pozrite si VIDEO z akcie.

Ilustračný obrázok k článku Všetky oči fanúšikov lega sa upierali do Prešova: VIDEO z atraktívnej súťaže
Zdroj: Milan Grejták

Finále súťaže Legobot sa konalo v obchoďáku na Sekčove. Súťaž s IT Valley Košice organizovala Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Prešove a bola určená pre žiakov základných škôl.

„Svoje zastúpenie mali žiaci zo ZŠ Prostějovskej, Sibírskej, Važeckej, Šmeralovej, žiaci SZŠ a CZŠ zo Sabinova. Jednotlivé súťažné tímy si preverili svoje schopnosti a vedomosti v štyroch súťažných disciplínach, pričom najúspešnejšie boli tímy žiakov z Cirkevnej základnej školy Sabinov,“ uviedla Jana Pavlišaková z Elektrotechnickej školy v Prešove.

Prečítajte si tiež: Jeho úspechy neunikli pozornosti: Čestné uznanie pre Mareka z prešovskej priemyslovky!

Okrem súťaže boli pre širokú škálu návštevníkov pripravené aj rôzne sprievodné podujatia. Rodičia s deťmi, žiaci základných škôl a členovia súťažných tímov sa tak mohli zapojiť do zábavného kvízu na interaktívnej tabuli, poskladať 3D puzzle alebo PC, diaľkovo ovládať robota zo Starwars, resp. sa zapojiť do pretekov robotov.

Prečítajte si tiež: Už teraz si značte do kalendárov: 5 top podujatí na Domaši počas tohto leta

Súčasťou akcie bolo aj vyhodnotenie a ocenenie klipov k pesničkám Katky Knechtovej, ktoré vytvorili žiaci základných škôl v spolupráci so svojimi pedagógmi. „Spomínané ocenenie si jednotliví víťazi prevzali osobne z rúk speváčky. Celá akcia sa niesla v príjemnej atmosfére a všetci zúčastnení sa zhodli na tom, že podobné akcie by sa mali realizovať častejšie. Nultý ročník súťaže Legobot bude mať vďaka pozitívnym ohlasom pravdepodobne svoje ďalšie pokračovanie,“ zakončila Jana Pavlišáková.

foto: Milan Grejták

Finále súťaž Legobot: Konalo sa v Prešove
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM