Tlačové správy

Všetko pre zateplenie rodinného domu v jednom balíku

Každý, kto sa chystá zatepľovať, očakáva ako výsledný efekt hlavne úsporu energie a tepelnú pohodu. K účinnému zatepleniu sú však potrebné nielen kvalitný izolačný materiál, ale aj komponenty zateplenia, ktoré zaistia, aby celá konštrukcia fungovala tak, ako má. Teraz všetko v jednom balíku.

Ilustračný obrázok k článku Všetko pre zateplenie rodinného domu v jednom balíku
Zdroj: Dnes24.sk

Pri zateplení staršieho domu i novostavby je prvoradou úlohou tepelnej izolácie zabrániť únikom tepla z interiéru do okolia. Zatepľovací systém s použitím minerálnej vlny, ktorý je správne zvolený a precízne zrealizovaný, však prináša svojim užívateľom aj ďalšie výhody. Zabezpečí ochranu pred hlukom zvonku, zvýši požiarnu bezpečnosť budovy a vytvorí správny prestup vlhkosti cez obvodové steny. Aby zateplenie spĺňalo všetky tieto funkcie, je potrebné zvoliť vhodné materiály, ktoré spolu tvoria jeden ucelený a zladený mechanizmus. Skúsení projektanti a stavbári vedia, že kompatibilnosť komponentov je nevyhnutná, nové izolačné materiály navyše zabezpečia aj zjednodušenie a zrýchlenie stavebných prác. Spoločnosť Knauf Insulation túto jeseň prináša SMARTwall balík, ktorý vyvinula a otestovala pre potreby majiteľov rodninných domov. SMARTwall balík dodá realizačnej firme a investorom všetky tieto benefity. Čo obsahuje?

Chytrá fasádna doska

Kľúčovou zložkou zatepľovacieho systému je tepelnoizolačný materiál. Minerálna fasádna doska SMARTwall FKD N C1 má všetky vlastnosti, ktorými vyniká minerálna vlna. Znamená to, že výborne tepelne izoluje – jej súčiniteľ tepelnej vodivosti lambda je 0,035 W/mK, čo predstavuje najlepšiu hodnotu v kategórii minerálnych izolácií. Zároveň chráni pred požiarom, tlmí hluk z exteriéru a zabezpečuje vysokú paropriepustnosť obvodovej steny. Špeciálna povrchová úprava, ktorá je použitá na doske, uľahčí a skráti realizátorom prácu. Má nižšiu prašnosť, rýchlo a jednoducho sa s ňou manipuluje a vyžaduje si nižšiu spotrebu lepidla vďaka svojej dobrej priľnavosti povrchu.

Spoluhráči minerálnej izolácie

K dokonalému efektu zateplenia potrebujeme aj ďalšie komponenty. SMARTwall balík ich kombinuje do ucelenej kolekcie tak aby v maximálnej miere podporovali výhody minerálnej vlny. Obsahuje okrem fasádnej dosky aj zapustené izolačné kotvy s výbornou technológiou kotvenia, ktoré minimalizujú tepelné mosty.Ďalšou dôležitou súčasťou je paropriepustné lepidlo a sklotextilná mriežka s pevným a pružným vláknom.

Zatepľovací trenažér

Ak vás zaujíma, koľko by vás tento komfortný zatepľovací systém stál, môžete to vyrátať veľmi jednoducho. Na web stránke nájdete kalkulačku nákladov minerálneho zateplenia SMARTwall balíkom, ktorá po zadaní údajov o vašom dome, akými sú typ a hrúbka muriva či veľkosť vonkajšej steny, vypočíta spotrebu jednotlivých materiálov a zároveň aj výšku celkovej investície. SMARTwall riešenie teda ocenia nielen realizátori, ktorým zjednoduší prácu, ale aj majitelia domov, ktorým ušetrí čas, peniaze a prinesie zlepšené bývanie v podobe zdravšieho a estetického bývania.

Zateplenie si vyžaduje nemalú investíciu, kvalitná izolácia v kombinácii so správnou realizáciou vám však môže na celé desaťročia znížiť účty za energiu a priniesť aj mnoho ďalších výhod. Preto je v prípravnej fáze veľmi dôležité rozlíšiť, ktoré položky v rozpočte je dobré získať za výhodnú cenu a na čom sa, naopak, šetriť neoplatí.

Viac informácií na www.fasadnadoska.sk a www.knaufinsulation.sk

Všetko pre zateplenie rodinného domu v jednom balíku
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM