Šport

Volejbalové štvrťfinále začalo úspešne: Prešovčania zdolali Svidník a vedú 1:0

Začínajú bojovať v nervydrásajúcom play off. Prešovskí volejbalisti vstúpili do štvrťfinále víťazne, keď Svidník zdolali vo východniarskom derby.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalové štvrťfinále začalo úspešne: Prešovčania zdolali Svidník a vedú 1:0
Zdroj: Veronika Mihaliková

V Prešove odštartovalo štvrťfinále najvyššej slovenskej volejbalovej súťaže mužov. Domáci celok na svojej palubovke privítal mužstvo zo siedmeho miesta tabuľky – TJ Slávia Svidník.

Prvý zápas 3:0

Play off súboje štvrťfinále sa hrajú na dva víťazné zápasy a rozhodujú o tom, kto bude hrať o najvyššie umiestnenia. Prvý úspešný krok k postupu urobilo mužstvo VK Mirad PU Prešov hladkým víťazstvom 3:0 (17–17–19). Aj napriek favorizovanému Prešovu boli prípravy na play off rovnako dôsledné v oboch táboroch. Zodpovednosť papierovo silnejšieho tímu často zväzuje ruky a kouč Svidníka Peter Tholt upozornil na fakt, že svoju „kožu“ neplánujú predať ľahko a kým Prešov musí, oni môžu. Svoj cieľ, ktorým bol postup do štvrťfinále splnili, čo im umožňovalo hrať uvoľnene.

Zápas sa síce začal vyrovnane, ale len do stavu 3:3. Po dvoch esách Juraja Drobňáka začal náskok Prešova narastať a v polovici setu sa dostal už na 6 bodov. Hosťom sa ho síce podarilo znížiť na rozdiel dvoch bodov, ale do konca setu to bolo málo. Úspešný útok Marcela Luxa, eso Matina Sopka a dva nechytateľné Drobňákové útoky v závere setu znamenali dokonca 8-bodový náskok v pomere 24:16. Svidnícky útok v podaní Lukasza Ciupu stav len jemne upravil a set ukončilo nevydarené podanie Michala Ščerbu výsledkom 25:17.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Druhý set prebiehal veľmi podobne tomu prvému. Svidníčania držali vyrovnanú partiu do 6:6, ale chyby na útoku i v podaní boli vodou na mlyn pre Prešov. Do záveru setu sa išlo rovnako s 8-bodovým náskokom v prospech domácich v pomere 23:15. Chyby na podaní na oboch stranách znamenali body pre obe mužstvá a úspešný útok na sieti v podaní Michala Červeňa uzavreli druhý set rovnako, ako ten prvý skóre 25:17.

Do tretieho setu vstúpili hostia úspešnejšie, ale Prešov mal hru pod kontrolou. Súperovi dovolil hrať do stavu 11:11 a potom opäť zbieral niekoľkobodový náskok. Svidníčanov sa snažil ťahať v útoku Poliak Ciupa, ale nestačilo to. Dva útoky Luxa a jeden Drobňákov v závere setu znamenali stav 24:19 a chyba Ciupu na podaní zápas definitívne ukončila v pomere 3:0.

Hlasy trénerov

Jaroslav Vlk, tréner VK Mirad PU Prešov: „Začala štvrťfinálová séria a my sme nechceli sme nič podceniť, hlavne v tréningoch. Vedeli sme že Svidník nemá, čo v tejto sérii stratiť. Snažili sa tlačiť podaním, takisto v útoku išli do rizika, ale vyplynulo z toho dosť chýb, ktoré nám v konečnom dôsledku pomohli. My sme každý set od začiatku kontrolovali a vytvárali sme si dostačujúci náskok až do koncoviek."

Peter Tholt, tréner TJ Slávia Svidník: „Aj napriek opticky hladkej prehre musím svojich chlapcov pochváliť, lebo si myslím, že sme neodohrali zlé stretnutie. Pre 4 hráčov je to vôbec prvé play-off v živote a zbierajú s takýmto súperom obrovské skúsenosti. Po 3 týždňoch zdravotných komplikácii a zranení viacerých hráčov verím, že od pondelka sa to znormalizuje.“

Odveta sa bude konať 18.03.2017 o 17:00 v Mestskej športovej hale vo Svidníku. V prípade rovností víťazstiev sa bude rozhodovať 22.03.2017 o 17:00 v Prešove.

Informácie redakcii poskytla Jana Palenčárová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM