Šport

Volejbalová dráma na palubovke Nitry: Prešovčania otočili z 0:2 a vyhrali takmer stratený zápas! FOTO

Majú ďalšie body, ale bola to fuška. Volejbaloví majstri z Prešova sa podľa slov trénera v prvých dvoch setoch na palubovke Nitry hľadali. Až od tretieho setu prišli vytúžené svetlé momenty a napokon aj otočenie stavu z 0:2 na sety. Vďaka tomu je Prešov v tabuľke druhý, práve za prvou Nitrou.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalová dráma na palubovke Nitry: Prešovčania otočili z 0:2 a vyhrali takmer stratený zápas! FOTO
Zdroj: TASR

Volejbalisti VK MIRAD PU Prešov vyhrali v predohrávke 6. kola extraligy mužov na palubovke VK Ekonóm SPU Nitra 3:2 a tešili sa zo štvrtého víťazstva v sezóne. Domáci volejbalisti mali veľmi dobrý vstup do zápasu, viedli 2:0 na sety, ale v ďalšom priebehu už dominovali hostia.

Individuálne sa v domácom drese zaskvel blokár Peter Kašper, ktorý zaznamenal 8 blokov. Prešovu pomohol striedajúci univerzál Marcel Lux, ktorý zaznamenal 18 bodov. Rovnaký počet nazbieral aj skúsený prešovský smečiar Martin Sopko st. Podľa slov trénera majstra Ľuboslavu Šalatu sa jeho tím v prvých dvoch setoch iba hľadal. „Niekam sme sa ponáhľali a urobili množstvo vlastných chýb na podaní, aj na útoku sme triafali veľa autov. Nitra naopak pokračovala vo výkone, ktorý predviedla pred pár dňami doma s Košicami. My sme od tretieho setu konečne hrali to, čo vieme, prestali sme chybovať a boli sme vo viacerých herných činnostiach úspešnejší. Tajbrejk bol od začiatku v našej réžii, boli sme dôraznejší v útoku a vyhrali ho zaslúžene.“

Volejbal – extraliga mužov 2015/2016 – 6. kolo:

  • VK Ekonóm SPU Nitra – VK MIRAD PU Prešov 2:3 (15, 16, –20, –17, –11)
  • 115 min,
  • rozhodovali: Sarka a Vaško
  • 150 divákov.

Nitra: Kubš 9, Ludha 7, Szarek 17, Malina 6, Kašper 16, Zaťko 2, libero Turis (Valent 3, Sťahuliak 3, Galandák 0, Mečiar 1). Tréner: M. Kardoš.

Prešov: Halaj 2, M. Sopko st. 18, Macko 7, Rajduga 0, Drobňák 11, Červeň 7, liberá T. Lampart a Pavlinský (Lux 18, Mikovčík 0, Digaňa 3, Peleščák 0). Tréner: Ľ. Šalata.

Majstri z Prešova na palubovke Nitry: Otočili z 0:2 na sety!
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM