Ľubomír Hudačko Šport

Volejbalisti Prešova zdolali rivala 3:0 na zápasy: Postúpili tým do boja o titul!

Volejbalisti VK Mirad PU Prešov sú finalistami mužskej extraligy. V treťom dueli semifinále doma nad ŠK Chemes Spišská Nová Ves vyhrali tesne 3:2 a v sérii triumfovali celkovo 3:0. Znamená, že postupujú do boja o titul, jediný v histórii získali presne pred desiatimi rokmi.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalisti Prešova zdolali rivala 3:0 na zápasy: Postúpili tým do boja o titul!
Zdroj: TASR

V dramatickom treťom zápase semifinálovej série vyhrali Šarišania vo východniarskom derby nad Chemesom Spišská Nová Ves 3:2 a v celej sérii vyhrali 3:0. Do finále postúpil Prešov tretíkrát, predtým 2005 a 2010.

Prešov viedol 2:0 a zdalo sa, že má cestu do bojov o zlato vydlaždenú. Chemesáci sa však nevzdali, vyrovnali na 2:2 v závere dokonca mali aj mečbal. Dramatický tajbrejk však napokon ukončil esom kapitán Martin Sopko, Prešov vyhral piaty set 17:15 a zahrá si o zlato s víťazom série Spartak VKP Komárno – VK Prievidza (Komárno vedie 2:1).

Ľuboslav Šalata, tréner Prešova: “Dnes sa potvrdilo, že posledný krok býva najťažší. V prvom sete sme neustále doťahovali náskok dobre hrajúceho súpera, ktorý si vybudoval až 5 bodový náskok 12:7. Do koncovky sa nám ho podarilo zmazať a rutinou sme ju uhrali. Druhý set bol úplne v našej réžii, kde sme si udržiavali niekoľkobodové vedenie a pohodlne sme set dotiahli do víťazného konca. V treťom sete sme napriek neustálemu vedeniu o 1–2 body dovolili ľahostajnejším prístupom súperovi vrátiť sa do zápasu. Nepoddajní a bojovní hráči SNV vycítili šancu, pritlačili na podaní a nakláňali vývoj setu, ale i zápasu na svoju stranu. Vo štvrtom sete pokračovali v odvážnom výkone, my sme naopak mali veľké problémy na prihrávke a následne v útoku, čo vyvrcholilo pasážou z 7:8 na 8:18, ktorú si už hostia ukontrolovali. Piaty set bol v znamení obratov v skóre, kde rozhodovali pevné nervy v koncovke. SNV sa dopracovala k jednému mečbalu, ktorý nevyužila a o stretnutí rozhodol opäť kvalitný servis Martina Sopka.”

Richard Vlkolinský, tréner Chemesu: “Gratulujem Prešovu k postupu do finále a prajem im veľa šťastia.”

VK MIRAD PU Prešov – ŠK Chemes Spišská Nová Ves 3:2 (23, 19, –19, –12, 15)

  • konečný stav série 3:0, Prešov postúpil do finále
  • 131 min
  • rozhodovali: Daruľa a Porvazník.
  • Prešov: Feňo 2, M. Sopko st. 19, Macko 10, Lux 17, Drobňák 4, Červeň 8, libero T. Lampart (Faron 1, Hudák 2, Závacký 0, Rajduga 3, Digaňa 0). Tréner: Ľ. Šalata.

Chemes: Krnič 4, Jakubov 18, Bališin 12, Mlynarčík 20, Javorčík 7, Kašper 5, libero Boldy (J. Hriňák 0, Leškanič 0). Tréner: R. Vlkolinský

Čítajte tiež:

Tatran Prešov v rozlúčke so základnou časťou II. ligy: Moldavu rozniesol vysoko 5:0

Kreslený humor ocenili v Prešove: Tieto kresby vám pripravia dobrú náladu :-)

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM