Ľubomír Hudačko Šport

Volejbalisti Prešova prepísali históriu: Vyhrali všetkých 18 zápasov prvej časti ligy!

Volejbalisti VK Mirad PU Prešov sa stali prvým tímom od sezóny 2006/2007, ktorý prešiel prvou časťou extraligy bez prehry. Zverenci trénera Ľuboslava Šalatu vyhrali všetkých 18 zápasov a suverénnym spôsobom so ziskom 51 bodov vyhrali prvú časť!

Ilustračný obrázok k článku Volejbalisti Prešova prepísali históriu: Vyhrali všetkých 18 zápasov prvej časti ligy!
Zdroj: TASR

Jej záver zakončili Prešovčania sobotňajším víťazstvom 3:2 v šlágri kola nad Humenným.

Prešov zatiaľ jedinýkrát získal titul v roku 2005. No suverénnym spôsobom zaznamenali výsledky v prvej časti ligovej seźony, keď nenašli premožiteľa ani v jednom z osemnástich duelov!

Druhá časť extraligy pokračuje už na budúci týždeň a súťaž sa rozdelí na dve skupiny – o 1.-6. miesto a 7.-10. miesto. V prípade, že Humenné skončí, budú hrať v “spodnej” skupine len tri tímy. Naposledy neprehrali v prvej časti ani jeden zápas volejbalisti VK Cityfarma Nové Mesto nad Váhom, keď vyhrali všetkých 14 zápasov, teraz to Prešovčania prepísali. Situáciu však mali jednoduchšiu o to, že Humenné vtedy štartovalo v Stredoeurópskej lige a do extraligy vstúpilo až v play off. Nové Mesto nad Váhom v tej sezóne nakoniec získalo svoj jediný majstrovský titul v histórii.

18. kolo extraligy mužov

  • VK Mirad PU Prešov – Chemes Humenné 3:2 (23, –21, –21, 24, 13), 135 minút, rozhodovali: Daruľa, Povrazník.

foto: ilustrančé

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM