Monika Földešiová Iné športy

Volejbalisti na turnaji v Nitre tretí, prekvapili ich domáci

V uplynulých dňoch sa v nitrianskej športovej konal turnaj O pohár rektora SPU s medzinárodnou súťažou. Dva slovenské a dva zahraničné tímy (z Čiech a z Maďarska) sa tak stretli na jednej palubovke a zabojovali o celkové prvenstvo.

Turnaj bol pre prešovský mužský tím VK Mirad akousi previerkou a zároveň súčasťou prípravy pred nadchádzajúcou sezónou. **„Máme pripravené rôzne alternatívy, s ktorými budeme ešte pracovať. Doteraz sme mávali šiestich nestriedateľných hráčov, teraz však máme silnejší káder, s ktorým chceme vyhrávať,“ **vraví tréner Šalata.

Výsledky jednotlivých zápasov turnaja: SPU Nitra – Fatra Zlín 0:3 (-23,–17,–23) Mirad Prešov – Kaposvár 3:0 (20,16,22) Fatra Zlín – Mirad Prešov 2:3 (-21,–22,22,18,–16) Kaposvár – SPU Nitra 1:3(-22,28,–24,–18) SPU Nitra – Mirad Prešov 3:1(-20,20,15,23) Kaposvár – Fatra Zlín 1:3 (-16,21,–18,–18)

Konečné poradie:

  1. Zlín
  2. Nitra

3. Prešov 4. Kápošvár

Individuálne ocenenia: Najlepší smečiar: Peter Beňa (Prešov) Najlepší blokár: Michal Čechmánek (Zlín) Najlepší nahrávač: Peter Porubský (Nitra) MVP: András Geiger (Kápošvár) ** Tréner Mirad Prešov Ľuboslav Šalata:** „Sme radi, že sme sa mohli zúčastniť tohto turnaja, len nás mrzí, že sme ho nemohli doviesť do úspešného konca a mať tak na konte samé výhry. Dali sme však priestor heroickému výkonu domáceho tímu a tí zaslúžene v poslednom zápase nad nami vyhrali. Nitra nás preto, čo do svojho výkonu, veľmi prekvapila…“

autor, foto: Monika Földešiová, Nitra24

PO- volejbal
31
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM