Kultúra

Vokály na druhý album Khadaver sú hotové: Nahrávanie sa blíži ku koncu

Prešovčania Khadaver finišujú s nahrávaním druhého štúdiového albumu „Exstinctio Mundi“. Po bicích a gitarách prišli na rad vokály, ktoré sa nahrávali v MF Studio s Martinom Barlom.

Ilustračný obrázok k článku Vokály na druhý album Khadaver sú hotové: Nahrávanie sa blíži ku koncu
Zdroj: Dnes24.sk

Slovenská industrial blackened metalová formácia Khadaver prichádza s ďalším videom z nahrávania druhého albumu Exstinctio Mundi. V týchto dňoch dokončili vokály.

Líder kapely Nihil Nix mal na starosti hlavný spev ešte v roku 2007 ako člen dnes už dávno neexistujúcej prešovskej black metalovej skupiny. „Samozrejme, vtedy som bol o 8 rokov mladší, tak som nijako nedbal o svoj hlas, nerobil som žiadne špeciálne cvičenia a nevyužíval žiadne špeciálne techniky,“ prezradil bez okolkov.

V roku 2015 to ale už bolo úplne iné. „Teraz som si už od začiatku musel dávať pozor na to, ako spievam, ako si namáham hlas, alebo napríklad aké sú moje limity. Zo začiatku to bolo veľmi ťažké, na skúške som vedel dať možno polovicu playlistu a potom som už nevládal. No vďaka hlasovým cvičeniam a dôraze na techniku sa mi podarilo nielen prinavrátiť k mojej štandardnej hlasovej polohe, ale vyskúšať aj polohy nové. Dosť mi pomohlo aj to, že sme sa podladili z „éčka“ na „déčko“. V neposlednom rade mi dlho trvalo zosynchronizovať vokál s hraním na gitare. Najprv som sa to musel naučiť a až potom som mohol začať pracovať s rôznymi polohami hlasu,“ detailne opísal Nihil Nix.

Nahrávanie vokálov na nový album trvalo 6 hodín, Martin Barla a Nihil Nix si to rozložili do dvoch dní. Zaujímavosťou, ktorú prezradil líder Khadaver je, že text na titulnú pieseň napísal deň pred nahrávaním.

Čítajte tiež:

KHADAVER sa hlásia zo štúdia: Urobili ďalší krok k zrodu druhého albumu, gitary sú nahraté!

Prešovčania Khadaver pripravujú druhý album: Pozrite si prvé video z nahrávania

foto: Khadaver

Khadaver a ich nový album: Prešovčania nahrávali už aj vokály
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM