Ľubomír Hudačko Správy

Vodiči sa potešia: Vo vnútrobloku Šafárikovej ulice vzniknú nové parkovacie miesta

Sedem nových parkovacích miest vznikne vo vnútrobloku Šafárikovej ulice. Nadviažu na existujúcu odstavnú plochu pre vozidlá, ihrisko sa oddelí živým plotom.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči sa potešia: Vo vnútrobloku Šafárikovej ulice vzniknú nové parkovacie miesta
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Dostavba odstavnej plochy vo vnútrobloku na ulici Šafárikova je vo fáze realizácie.„Pro­jektová dokumentácia tejto investičnej stavby rieši dobudovanie novej odstavnej plochy, ktorá je napojená na miestnu vnútroblokovú komunikáciu ulicu Šafárikova, ďalej napojenú vjazdom na ulicu Rumanova. Na odstavnej ploche je situovaných 7 parkovacích miest, súčasťou je aj jedno vyčlenené parkovacie miesto pre držiteľov preukazu ŤZP,“ uviedla hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.

Aj výsadba drevín

Po ukončení stavebnej činnosti budú podľa hovorkyne v riešenom území zrealizované sadové úpravy s výsadbami drevín. Plánuje sa tu výsadba živého plota v páse dĺžky 19 m a v počte 32 ks drevín, ktoré by oddelili parkovaciu plochu od existujúceho ihriska. Taktiež sa ráta s výsadbou dvoch kusov solitérnych stromov. Na ihrisku, kde sú viaceré hracie prvky, dôjde len k presunu jedného z nich – kladiny k existujúcim hracím prvkom.

Vytypovali ďalšiu plochu

Keďže poreba pre výstavbu parkovísk stúpa, obyvatelia Šafárikovej ulice vytypovali aj ďalšiu plochu na takýto účel, tá je však technicky, finančne aj časovo náročnejšia.

Ide o plochu, kadiaľ prechádza teplovod, stĺp verejného osvetlenia a nachádza sa tam aj stojisko na smetné nádoby. „V tom prípade by bolo potrebné vybudovať novú spevnenú plochu na úkor zelene pre smetné nádoby. V budúcnosti na vybudovanie parkovacích miest ale nie je vylúčená aj táto plocha. V tomto roku sú náklady na úpravu a výstavbu nových parkovacích miest v rámci 7 mestských častí v Prešove 3 172 781 eur. Celkový predpokladaný počet zrekonštruovaných a nových parkovacích plôch je 1 905,“ dodala hovorkyňa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM