Andrea Mesarčíková Rôzne

Vodiči sa môžu počas "dušičiek" zapojiť do projektu Víkend bez nehody

Počas blížiaceho sa víkendu, od piatka 29. októbra do pondelka 1. novembra, sa môžu vodiči zapojiť do projektu Víkend bez nehody.

„K Víkendu bez nehody sa môže pridať každý jednak zodpovednou jazdou, nalepením nálepky Víkend bez nehody na zadné okno svojho auta alebo jednoducho niečím ružovým ako prejav účasti na tejto akcii,“ informovala dnes vedúca odboru komunikácie a hovorkyňa poisťovne Union Judita Smatanová.
Dodala, že práve počas Sviatku všetkých svätých je na cestách z dôvodu rodinných návštev zhustená premávka a hrozí vyššie riziko nehodovosti. Smatanová si myslí, že ho môže pomôcť znižovať aj spomínaný projekt.
Víkend bez nehody v spolupráci s Ružovými kukláčmi je podľa nej založený na intenzívnej komunikácii s vodičmi a ostatnými účastníkmi cestnej premávky v dušičkovom a predvianočnom období, ktoré je spojené s vysokou nervozitou vodičov a často aj nepriaznivým počasím.
„Ružoví kukláči vyzývajú verejnosť, aby počas nasledujúceho víkendu, ale aj počas celého roka dodržiavali maximálnu povolenú rýchlosť, jazdili zodpovedne a ohľaduplne k ostatnými vodičom a aby neriadili vozidlo pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných látok,“ priblížila.
Ako ďalej uviedla, minulý rok sa aj vďaka tejto kampani podarilo minimalizovať počet obetí na životoch. „Počet nehôd dokonca v porovnaní s predošlým rokom klesol o 238 na číslo 191. Klesli aj počty ťažko zranených z 20 na 5 a oproti predchádzajúcemu roku bolo ľahko zranených o 33 ľudí menej,“ informovala.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM