Michala Halásová Samospráva

Otvorenie vodárenskej veže sa odkladá: Z vyhliadky sa budeme tešiť až po lete :(

Obyvatelia i návštevníci metropoly Šariša si budú musieť na sprístupnenie vyhliadky na vodárenskej veži pravdepodobne ešte niekoľko mesiacov počkať. Mesto Prešov stále nezačalo so stavebnými úpravami.

Ilustračný obrázok k článku Otvorenie vodárenskej veže sa odkladá: Z vyhliadky sa budeme tešiť až po lete :(
Zdroj: Dnes24.sk

Spomínanú technickú pamiatku mesto získalo do vlastníctva a spolu s PSK ju chceli sprístupniť pre verejnosť. Regionálna samospráva tu po stavebných úpravách plánuje otvoriť Krajské informačné centrum. Na základe dohody mesta a VÚC o spoločnej investícii mala byť veža zrekonštruovaná do konca júna tohto roka. Vedenie mesta už o meškaní začiatku rekonštrukcie objektu informovalo partnera – PSK s tým, že ho požiadalo o odklad termínu na koniec tohto roka.

Zmenu dátumu mesto odôvodňuje hlavne časovou náročnosťou pri procese verejného obstarávania na zabezpečenie projektových prác. Poslanci PSK nakoniec zmenu termínu posunuli na 29. novembra 2013. S tým však súvisí aj podmienka, že ak mesto práce neukončí, PSK zo združenia vystúpi a prešovská radnica bude musieť do konca tohto roka vrátiť 100 000 eur, ktoré jej PSK poskytol na rekonštrukciu.

Prešovský primátor Pavel Hagyari zdôraznil, že na projekte sa aktívne robí. "Časť financií je možné použiť v rámci bežnej údržby a časť však iba na investície. Som mierny optimista, tú prvú časť – otvorenie vyhliadkovej veže by sme mali stihnúť do konca júna a tú druhú časť určite do konca septembra. Občanom nášho mesta môžem sľúbiť, že v prvom polroku tohto roka bude otvorená vyhliadková veža.“

Podľa primátora ide o starší a zanedbaný objekt, kde sa môžu pri prácach objaviť aj neočakávané skutočnosti. Toho, že by museli vracať peniaze samosprávnemu kraju sa ale neobáva.

Foto: Lukáš Semančík

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM