Ľubomír Hudačko Šport

Vo svete Tour de France, na Hlavnej sa chystá Tour de Prešov: Na pľaci aj bicykel Petra Sagana!

V týchto dňoch vrcholia prípravy na prvý cyklomaratón v Prešove, ktorý odštartuje z Hlavnej ulice. Tá sa premení na miesto hromadného štartu 1. ročníka Tour de Prešov. Štart a aj samotné preteky bude sprevádzať atraktívny program, na pľaci bude dokonca aj bicykel Petra Sagana.

Ilustračný obrázok k článku Vo svete Tour de France, na Hlavnej sa chystá Tour de Prešov: Na pľaci aj bicykel Petra Sagana!
Zdroj: Dnes24.sk

Okrem štartu a očakávania návratu prvého pretekára z 94-kilometrovej trate, sa priamo na Hlavnej ulici v nedeľu 12. júla o 10.00 budú odohrávať aj sprievodné preteky v znamení cyklošprintu na 1 kilometer.

Okrem toho aj jazda obratnosti pre najmenších, či preteky celosvetovo uznávaného formátu „Fixed Gear Bike Race“ na 10 kilometrov. Tie sú jediné svojho druhu na Slovensku. Návštevníkov zaujme aj Expo prezentácia outdoor oblečenia, cyklistického oblečenia, výživových doplnkov a špičkových pretekárskych bicyklov. Chýbať nebude ani bicykel Petra Sagana.

„Na Slovensku disponujeme širokou základňou vynikajúcich cyklistov, ktorí si môžu prísť zmerať sily na podujatie, ktoré má úroveň,“ hovorí riaditeľ pretekov Matúš Goga. Víťazi si odnesú okrem vecných cien aj finančnú hotovosť. Chýbať nebude horská a rýchlostná prémia. Záver programu spestrí trial show majstra sveta Jána Kočiša. Vyvrcholením bude odovzdanie cien pre víťazov. Na všetkých účastníkov prvého cyklomaratónu Tour de Prešov bude v závere čakať tombola, cestný bicykel. Organizátor rozdá aj finančné a vecné ceny.

Čítajte tiež:

FOTO z víkendovej Domaše: Okolie vodnej nádrže brázdili stovky priaznivcov cyklistiky

Prázdniny priniesli aj zmeny v MHD: Dopravný podnik mení spoje, najviac sa potešia Šidlovčania!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM