Ľubomír Hudačko Kultúra

AUTENTICKÉ ZÁBERY: Počas vítania nového roka začalo na námestí horieť

Už tradične sa v posledný deň v roku zišlo v centre Prešova množstvo nadšencov ohňostroja a dobrej zábavy. Tentoraz však miestni mohli okrem hudobných skupín a delobuchov "obdivovať" aj horiaci strom. Tisíce ľudí to ale od privítania Nového roku v dobrej nálade neodradilo.

Ilustračný obrázok k článku AUTENTICKÉ ZÁBERY: Počas vítania nového roka začalo na námestí horieť
Zdroj: Dnes24.sk

O polnoci sa spustil približne 10-minútový ohňostroj. Okrem niekoľkých stratených detí však počas Silvestra došlo aj k podpáleniu stromu. Ten sa vznietil vinou zatúlanej pyrotechniky. Hasiči však oheň stihli uhasiť ešte predtým, než sa rozšíril ďalej. K vážnejším incidentom tesne po polnoci nedošlo. Prešovčania si okrem zdravia, šťastia a pohody v novom roku priali aj prácu a zlepšenie ekonomickej situácie.

"Silvester na námestí je najmä pre mladých. Dnes je tu veľa mladých ľudí, aj preto by mal program patriť takým kapelám ako napríklad Helenine oči. Od roku 2014 očakávam, že bude lepší, že budeme mať v meste viac kultúry a že politici konečne dostanú rozum,“ povedal tesne pred polnocou Lukáš z Prešova.

Vlasta prišla do Prešova spod Tatier a hovorí, že už dávno sa tak nevyskákala ako práve na prešovskom silvestrovskom programe. Primátor Pavel Hagyari povedal, že rok 2013 nebol zlý, no verí, že ten nasledujúci 2014 bude ešte lepší. Prešovčanom a mestu v ňom poprial úspechy a šťastie. Podľa hovorkyne mesta Veroniky Kmetóny Gazdovej vítanie Nového roka 2014 v Prešove stálo približne 8500 eur.

Vatra na Hlavnej v Prešove
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM