Ľubomír Hudačko Kultúra

Víkendový oddych v Prešove: 5 akcií, o ktorých by ste mali vedieť

Víkend sa už rozbieha a preto si je dobré dopriať oddych. Ak nechcete ostať iba doma, môžete si to zamieriť aj na zaujímavé podujatia v Prešove. Tu sú naše tipy.

Ilustračný obrázok k článku Víkendový oddych v Prešove: 5 akcií, o ktorých by ste mali vedieť
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Andrea Bučko a Helio Flanders

20. augusta od 20.30 v Chris­tianii

Andrea Bučko sa momentálne dostáva do povedomia najmä ako talentovaná hudobníčka, speváčka a skladateľka. Vlani pokrstila svoj album Polarity, na ktorom spolupracovala s viacerými hudobníkmi. Helio Flanders je jeden z najznámejších hlasov súčasnej mladej generácie v Brazílii. Jeho sólový projekt Uma Temporada Fora de Mim (A Season Out Of Me) nesie vášnivú i tragickú náladu argentínskeho tan­ga.

Filmovanie na Sekčove

20. augusta od 5.00 do 22.00 na Sibírskej

Na sídlisku Sekčov v Prešove sa natáča film. Ak ste zvedaví, ako to prebieha, šancu pozrieť sa na to máte až do 22.00. Sibírska ulica je pritom uzavretá, majitelia museli dokonca autá mladšie ako 20 rokov preparkovať. Film sa v Prešove nenatáča každý deň, atraktívna udalosť iste priláka nejedného fanúšika a zvedavca.

More fun in Sun Park

20. a 21. august na kúpalisku Sun Park

Animácie pre deti, Tance aerobic, Súťaže pre deti a aj pre dospelých. To vás čaká na kúpalisku Sun Park na Sídlisku III v Prešove.

Šváby v akcii 4

20. a 21. augusta v areáli ZŠ Važecká

Sídliskový festival športu a umenia, Šváby v akcii, má štvrté pokračovanie. Sídliskový festival športu a umenia je dobrovoľnícky projekt skupinky zanietených mladých ľudí, ktorí chcú rozprúdiť a podnietiť komunitný život na sídlisku Šváby v Prešove. Ide o dvojdňový festival, kedy sídlisko žije turnajmi, vystúpeniami, tvorivými dielňami, súťažami, hudbou, tancom a priateľstvom.

Rákoci sa diví

21. augusta 16:00 – 17:30 v Krajskom múzeu

Exkurz do dejín hasičstva s ukážkami spôsobov hasenia požiarov v minulosti a dnes.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM