Ľubomír Hudačko Kultúra

Víkendové akcie v našom meste: 5 lákavých tipov, kam si vyraziť

Môžeme sa radovať, ďalší víkend je už tu. Načerpať nové sily sa dá i na zaujímavých akciách, ktoré môžete zažiť v Prešove. Tu je našich 5 tipov.

Ilustračný obrázok k článku Víkendové akcie v našom meste: 5 lákavých tipov, kam si vyraziť
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Handmade trhy

11. februára 14:00 – 20:00 v čokoládovni Čukoláda

2. handmade trhy s kreatívnymi, tvorivými a šikovnými predajcami, na ktorých si budete môcť kúpiť originálne darčeky (nielen) na Valentína pre všetkých, ktorých máte radi. Predaj bude prebiehať prostredníctvom žetónov priamo v Čukoláde a je sa naozaj na čo tešiť.

Ťapákovci

11. februára 19:00 – 20:30 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Humorná, ale aj vážna komédia s dedinskou tematikou a všadeplatnou myšlienkou so skvelými hereckými výkonmi. Dej slávnej dramatizácie prozaickej predlohy významnej slovenskej spisovateľky z obdobia kritického realizmu, Boženy Slančíkovej-Timravy, nás prenesie do minulosti, na dedinu, do domu početnej rodiny Ťapákovcov, ktorá je preslávená svojou lenivosťou a nevôľou k akejkoľvek aktivite.

Valentínsky skutok lásky

12. februára 14:00 – 16:30 Kalvária

Valentínska akcia spojená s dobrou kávou a pomocou pre iných.V nedeľu sa bude prešovskou Kalváriou niesť vôňa dobrej kávy. Príďte si vychutnať krásny výhľad a chuť dobrej kávy pripravenej prešovským baristom Viktorom Štefančíkom. Cieľom tejto akcie je zbierka trvanlivých potravín pre ľudí v núdzi.

Objavovanie Prešova

12. februára 14:00 – 16:00 Mestské informačné centrum

Objavovanie Prešova patrí už k tradičným a obľúbeným podujatiam, ktoré každý mesiac láka nielen zvedavých Prešovčanov, ale aj návštevníkov mesta a je určené všetkým vekovým kategóriám. Jeho cieľom je oboznámiť širokú verejnosť s historickými aj súčasnými zaujímavosťami mesta i jeho blízkeho okolia. Téma: Príbytky viery na Sídlisku III.

Príbeh z Tammiru

12. februára 18:00 – 20:00 v Kine Scala

Muzikálová rozprávka, pri ktorej deti nezaspia a dospelí sa prebudia. Divadelno-hudobno-tanečné predstavenie od tvorcov muzikálu „Farár z (M)ARSU a "Volajte ma Meggi“ na motívy fantasy románu Vladimíra Štefaniča „Kráľovná z Tammiru“.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM