Ľubomír Hudačko Kultúra

Víkend v našom meste? PREHĽAD zaujímavých podujatí

Ani sme sa nenazdali a opäť klope na dvere víkend. Čo zaujímavé sa bude počas neho v Prešove diať? Tu sú naše tipy...

Ilustračný obrázok k článku Víkend v našom meste? PREHĽAD zaujímavých podujatí
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Obchod na korze

9. decembra 18:30 – 21:25 v DJZ

Dramatizácia poviedky Ladislava Grosmana. Stolár Tono Brtko arizuje v roku 1942 v mestečku Sabinov obchod židovky Rozálie Lautmanovej. Tragikomédia o dvoch bezbranných ľuďoch.

Projekt Holden

9. decembra 19:00 – 21:00 v DAD

Na motívy novely J. D. Salingera Kto chytá v žite. Hrajú: Anežka Chromeková, Jakub Janotík, Rebeka Mikušová, Magdaléna Neveďalová. Holdena práve vyhodili zo školy a jeho kroky vedú do New Yorku, kde sa stretáva s mníškami, prostitútkou, učiteľom, starou láskou a svojou sestrou Phoebe.

Regenerácia Špeciál

9. decembra 21:00 – 10. decembra 2016 0:00 vo Wave Clube

Po dlhšej prestávke je pripravená ďalšia edícia Regenerácie špeciál, tentokrát hlave zameraná na dub, reggae a digital. Headlinerom večera bude maďarský Tuff Steppas, je to začínajúci dubový projekt, ktorý tvoria dvaja umelci Don Miguel a Chimpifon, ktorý ale vôbec nie sú nováčikovia na reggae scéne.

Objavovanie Prešova

10. decembra 10:00 – 12:00 pri Mestskom informačnom centre

Objavovanie Prešova patrí už k tradičným a obľúbeným podujatiam, ktoré každý mesiac láka nielen zvedavých Prešovčanov, ale aj návštevníkov mesta a je určené všetkým vekovým kategóriám. Jeho cieľom je oboznámiť širokú verejnosť s historickými aj súčasnými zaujímavosťami mesta i jeho blízkeho okolia. Téma Reklama v minulosti.

6. ročník handmade burzy

10. decembra 10:00 – 18:00 v Christianii

Dobročinná handmade burza, ktorej výťažok ide ťažkoskúšanej rodine. Tento rok kultúrnym programom potešia Veronika a Martin Husovskí a kapela Potmehút. Deťom prídu zahrať divadielka Portál a Cililink.

Galéria Kýchania mozgu

10. decembra 19:00 – 11. decembra 2016 0:00 vo Wave Clube

Výstavná kolekcia kresleného humoru z medzinárodnej súťaže Ženské práva, ktorú zorganizoval Arifur Rahman, bangladéšsko nórsky výtvarník a vydavateľ on line Cartoons Magazinu tOOns MaG a Prešovská rozvojová agentúra, bude otvorená v Galérii Kýchania mozgu v prešovskom klube Wave.

Edo Klena a Klenoty

10. decembra 20:00 – 23:00 v Christianii Hlavná

Rozšírenie myšlienky charitatívnej burzy – benefičný koncert novo obsadenej kapely najznámejšieho prešovského folkáča, z ktorého celý výťažok pôjde na pomoc dievčine, pre ktorú sa stal bicykel osudným.

XVII. Prešovská zberateľská burza

11. decembra 9:00 – 15:00 v PKO Čierny orol

Burza mincí, bankoviek, medailí, známok, odznakov, pohľadníc, kníh, tel. kariet, bižutérie, hračiek, modelov áut, železníc, lietadiel, pivných etikiet, CD, platní, DVD či videopásov.

Krajina pirátov

11. decembra 16:00 – 17:00 v PKO Čierny orol

Interaktívna rozprávka o pirátoch hľadajúcich svoju vlasť. Na ceste za domovom nájdu poklad, na ktorom neúnavne sedí jeho strážca a všelijakými trikmi sa nakoniec k pokladu dostanú. Čo sa ale v truhlici skrýva? Nechajme sa prekvapiť.

Mikulášske predstavenie

11. decembra 16:00 – 17:00 v Babadle

Blížia sa Vianoce, a vtedy sa to stane…A čo? Dozviete sa v malom Vianočnom príbehu pre najmenších o myške Eliške a vtáčikovi Jarabáčikovi. Pre deti od 3 rokov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM