Ľubomír Hudačko Kultúra

Víkend sa už blíži, pozrite si tipy pre Prešovčanov: Zaujímavé podujatia, ktoré môžu zlákať aj vás

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Možno vám pri rozhodovaní pomôžu naše tipy na zaujímavého podujatia, ktoré odporúčame zažiť počas nastávajúceho víkendu. Prešovčania, toto môže zlákať aj vás...

Ilustračný obrázok k článku Víkend sa už blíži, pozrite si tipy pre Prešovčanov: Zaujímavé podujatia, ktoré môžu zlákať aj vás
Zdroj: TASR

Rozprávky už čítam sám

3. marca od 10:00 v Slniečku, Hlavná

Knižnica P. O. Hviezdoslava pozýva všetkých šikovných a odvážnych škôlkárov, ktorí už poznajú písmenká a dokonca vedia čítať na súťaž. Súťaž je určená deťom do 6 rokov, ktoré ešte nechodia do školy. Do súťaže môže dieťa prihlásiť pedagóg z materskej školy alebo rodič prostredníctvom prihlášky. Okrem čítania deti môžu predviesť aj iné veci čo dokážu: tancovať, spievať, recitovať.

Dáma vo fialovom

3. marca od 19:00 v PKO

Komédia s muzikou a spevom na motívy zo života slávneho šarišského maliara Pavla Szinyei Merse. Účinkujú: Daniela Libezňuk (a.h. DAD), Martina Klimová, Michal Glevaňák, Róbert Poklemba. Dámske trio: Jana Bilaničová (violončelo), Dagmar Čurová (husle), Renáta Zgolová (priečna flauta).

Bežecký tréning

3. marca od 19.00 na parkovisku pri obchodom dome, Sídlisko III

Čaká ťa rozcvička, tombola, pitný režim, čokoláda. Prekonaj sám seba, pridaj sa na bežecký tréning a buď aktívny. Urob niečo pre svoje zdravie, ktoré máš len jedno.

Jana z Arku

4. marca od 18:30 v DJZ

Pod stromom víl zjavil sa anjel a potvrdil dávne proroctvo: „Z náruče stromov zahalené závojom hmly vyjde vojsko, na čele ktorého bude stáť panna. Tá panna bude odomykať brány miest, od ktorých Francúzsko stratilo kľúče, až kým neodomkne bránu Remeša a nevloží korunu do rúk kráľa.“

Soul Surge

4. marca od 21:00 vo Wave Club

Soul Surge – Budapešť. Nová nádej maďarskej hudobnej scény odohrá energický mix žánrov funk, soul, pop a hip hop s charizmatickým spevákom z Južnej Afriky.

Ariadnina čelenka

5. marca od 11:00 v planetáriu v Prešove

Rozprávka v planetáriu pre najmenších školákov, spracovaná podľa gréckej báje o súhvezdí Severná koruna.

Extraliga žien v hokeji

5. marca od 17:00 a 6. marca od 17.00 na Zimnom štadióne

Finále extraligy žien SR v ľadovom hokeji: ŽHK 2000 Šarišanka Prešov vs. ŽHK Poprad. Vstup voľný. Príďte povzbudiť Prešovčanky!

Zlatý kľúčik

6. marca od 17:00 v DAD

Buratino, hlavný hrdina rozprávky Alexeja Tolstého Zlatý kľúčik alebo Buratinove dobrodružstvá, je nezbedná, neposlušná a nekonečne zvedavá, ale napriek tomu sympatická drevená bábka s dlhým nosom, ktorý akoby bol predurčený, aby ho jeho majiteľ strkal, kam netreba.

Môže vás zaujímať:

Podujatia, na ktoré sa môžeme všetci tešiť: Pozrite si už teraz, čo sa chystá v Prešove počas Veľkej noci

V našom meste vystúpi veľké zahraničné meno: Hudobná pecka v Prešove ako hrom!

V Prešove máme novú atrakciu: Už ste videli túto novinku v centre mesta? FOTO

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM