Ľubomír Hudačko Kultúra

Víkend klope na dvere, nudiť sa doma by bol hriech: 10 zaujímavých tipov na podujatia v Prešove

Blížiaci sa víkend so sebou prináša v Prešove akcie rôzneho druhu. My vám prinášame niekoľko tipov na podujatia, ktoré môžu osloviť aj vás.

Ilustračný obrázok k článku Víkend klope na dvere, nudiť sa doma by bol hriech: 10 zaujímavých tipov na podujatia v Prešove
Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné trhy 2015

od 25.11. do 23.12. na Hlavnej

Nenechajte si ujsť atmosféru vianočných trhov v Prešove, ktoré sa začínajú na Kataríny. Ponuka od stovky rôznych stankárov, atrakcie pre deti a kultúrny program. Súčasťou je aj vynovená výzdoba v centre mesta. Každý deň na Hlavnej až do 23. decembra.

Jana z Arku

27. novembra od 18:30 v DJZ

Pôvodný slovenský muzikál na motívy legendami opradeného života zbožnej pastierky. Autori: Michal Náhlík – Martin Husovský – Róbert Mankovecký – Renata Ptačin. Réžia: Michal Náhlík.

Spievajúci básnici – Květy

27. novembra od 20.30 v Chris­tianii

V obľúbenej Christianii sa vám predstaví najtvrdšia čajová kapela, najhlučnejšia z tichých a najostrejšia z jemných – Květy. Skupina má nový album, ktorý je, ostatne tak, ako i všetky ostatné, okúzľujúci dychberúcimi metaforickými výjavmi z takých obyčajných životov, ale aj premakanou hudobnou zložkou.

ElevenHill & Big Cigars

27. novembra od 21.00 vo Wave

Príďte sa zabaviť na koncert prešovských kapiel ElevenHill & Big Cigars vo Wave klube. Zažijete dvojitú dávku vystúpenia nových prešovských kapiel, od blues po rock´n´roll a ešte oveľa viac.

Prohibition night

27. novembra od 21.00 v DrinkIn bare

V obľúbenom DrinkIn bare si budete môcť užiť hudbu, ktorú si na starosť zoberie charizmatický DJ roZOberto. Ten ponúktne svoje electro swing sety. Akcia poteší aj tým, že je bez vstupného.

Pavlovič Cup

28. novembra od 9.00 v športovej hale na Baštovej

V ŠH na Baštovej ulici sa koná ďalší ročník mládežníckeho turnaja futbalových mužstiev, Pavlovič Cup. Po finálovom zápase privíta tohto turnaja vás ešte čkaá aj duel medzi futsalistami FK Prešov futsal a 1.SLF Makroteam Žilinu. Privíta ju na svojej palubovke.

Koncert Sunlips

28. novembra od 21.00 v Metro bare

V Prešovskom Metre sa predstaví prešovská kapela Sunlips. Partia okolo súrodencov Viky a Paľa vám zahrá svoje chytľavé pesničky, pričom ešte pred nimi vystúpi aj predkapela Sunrain. Zapisujte do diára, vstup je na podujatie voľný.

Deep Purple Oravia revival

28. novembra od 21.00 v Eden Cafe

Aj v Prešove zahrá Oravia. Deep Purple uvidíte v klube Eden Cafe na plný plyn. Za vstupné 2,50 eur si vychutnáte tie najlepšie hity od obľúbenej kapely. Na dlhý zimný včer máločo môže padnúť vhod.

Makovická struna

29. novembra od 15.00 na Veľkej scéne

43. ročník prehliadky ľudových piesní v podaní víťazov regionálnych kôl a laureátov súťaží minulých ročníkov. Organizuje Zväz Rusínov – Ukrajincov Slovenskej republiky a Divadlo Jonáša Záborského Prešov. Vstupné 5 eur.

Adventný koncert

29. novembra od 16.30 v Evanje­lickom kolégiu

V programe adventného koncertu pre predčasne narodené deti a ich rodiny vystúpia Detský zbor Sekčováčik, tanečný klub Elit, umelci zo štátneho konzervatória v Košiciach, Andrea Štiavnická, Tatiana Hrebíková a Hanka Servická.

Môže vás zaujímať:

Prešovčania, počas Vianočných trhov nás čaká aj kultúrny program: Študujte, kto všetko v centre mesta vystúpi!

V Prešove sa na adventné obdobie pripravujú novinky: Tešte sa aj na beh v čertovských rožkoch!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM