Webnoviny - Rôzne

Vietor v Prešove poškodil strechy domov

Škody, ktoré v pondelok večer a v noci napáchal silný vietor a dážď v Prešovskom kraji, sa týkajú hlavne fyzických a právnických osôb a spoločenstiev vlastníkov bytov.

Väčšina samospráv zatiaľ škody nespočítala. Neplatí to však pre mesto Veľký Šariš, kde vietor poškodil plechovú strechu na dvojročnej bytovke, ktorú mesto postavilo pre sociálne slabšie skupiny ľudí so štátnou podporou. Vietor strhol časť strechy nad tromi bytmi. Primátor mesta Robert Oros odhadol škody na približne 10-tisíc eur. „Byty sú provizórne prekryté celtou. Stavebná firma nastúpi v stredu. Práce odhadujeme na týždeň,“ povedal primátor. V katastrálnom území mesta Veľký Šariš vietor polámal aj statné vŕby, ktoré poškodili elektrické vedenie. Mesto elektrický prúd má, ale v tme ostala susedná obec Gregorovce.

Vo Vranove nad Topľou boli poškodené strechy na bytovkách v majetku vlastníkov bytových domov v časti Okulta. Prednostka mestského úradu Eva Pčolinská uviedla, že podľa prvého monitoringu mesto na svojom majetku škody neeviduje.

V Humennom primátor mesta Vladimír Kostilník v noci vyhlásil tretí stupeň povodňovej aktivity na potôčiku Lieskovčík, ktorý zaplavil niekoľko domov. Dnes predpoludním zvýšený stupeň odvolal. Za opakujúce sa záplavy na tomto toku viní Kostilník Povodie Bodrogu a Hornádu, ktoré tu nemá vyčistené koryto a vyrúbané stromy. Primátor určité percento viny kladie aj na plecia miestnych obyvateľov, ktorí si podľa neho svojvoľne postavili prístupové mostíky k domom a cez tenkú rúru voda nedokáže pri silných zrážkach odtekať. Miestne záplavy sa tu pravidelne opakujú už desať rokov.

V Prešove mesto neeviduje vysoké škody, vietor zvalil plot na starom trhovisku a poškodil niektoré predajné stoly. Bude však potrebné zmapovať poškodené stromy a urobiť poradovník na ich odstránenie, uviedla hovorkyňa mesta Iveta Adamová. Najväčšiu škodu v Prešove utrpela rodina zo Sabinovskej ulice, ktorej vietor zobral strechu a poškodil aj jej

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM