Samospráva

Viete o tom? V Prešove bola vytvorená nová pešia zóna

V centre Prešova sa mení dopravné značenie. Pešia zóna je už aj na ulici Ku Kumštu, na Kováčskej ulici sa zasa mení organizácia dopravy.

Ilustračný obrázok k článku Viete o tom? V Prešove bola vytvorená nová pešia zóna
Zdroj: Mesto Prešov

Novú pešiu zónu vytvorilo mesto Prešov na ulici Ku Kumštu (medzi ulicami Hlavná a Okružná). Radnica uviedla, že dôvodom je zvýšenie bezpečnosti chodcov na tejto frekventovanej ulici. Dopravné značenie odsúhlasil dopravný inšpektorát.

„Ide o silný peší ťah, pričom ulica Ku Kumštu svojimi šírkovými parametrami a konštrukčným vyhotovením (porfýrová dlažba) je dopravne určená prioritne pre peších. Nakoľko cestné vozidlá na tejto ulici často ohrozujú a obmedzujú chodcov, po novom bude na tejto cestnej komunikácii, urbanisticky určenej prioritne pre peších, pohyb vozidiel vylúčený,“ informoval magistrát.

V nasledujúcich dňoch bude zmenená aj organizácia dopravy na časti Kováčskej ulice (medzi ulicami Slovenská a Konštantínova). „Podstatou zmeny je presmerovanie dopravného prístupu, ktorý bude prioritne z Konštantínovej ulice (od MUČA),“ uviedla prešovská radnica.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM