Ľubomír Hudačko Správy

VIDEO: Prešov zareagoval na otrasné teroristické činy. Na radnici už nájdete kondolenčnú knihu

Na hrozné teroristické útoky zareagoval aj Prešov. Radnica ponúkla možnosť vyjadriť kondolenciu obetiam terorizmu vo Francúzsku. Ľudia tak môžu učiniť na vrátnici pri vstupe do budovy magistrátu.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Prešov zareagoval na otrasné teroristické činy. Na radnici už nájdete kondolenčnú knihu
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Podpisom do kondolenčnej knihy, ktorá bude umiestnená v budove Mestského úradu v Prešove do 21. januára, si ľudia v Prešove môžu uctiť obete terorizmu vo Francúzsku.

Sústrasť a spolupatričnosť pozostalým a príbuzným obetí vyjadrila už aj primátorka Andrea Turčanová a tiež poslanci svojim podpisom.

„Vyjadrujeme úprimnú sústrasť, podporu, solidaritu a spolupatričnosť obetiam, ich pozostalým a blízkym priateľom i celému Francúzsku,“ znie odkaz v úvode knihy.

Niektorí okoloidúci pred radnicou sa dozvedeli o tejto možnosti len od nás. Pre časovú tieseň sa do budovy nechystali, ale vyjadrili úprimnú sústrasť: „Nezávidím situácie ani v jednej krajine, kde sa odohrá takýto teror, je mi to ľúto a neviem ani, čo si mám myslieť,“ znela odpoveď na otázku od Moniky (33), čo si myslí o odsúdeniahodnom čine v krajine galského kohúta. Rudolf (49) by pre zmenu chcel zapáliť za obete aj sviečku, ale nevie, kam ju položiť.

„Je to dojemné, že sa ľudia vedia zmobilizovať, ale oveľa radšej by som bol, keby takáto možnosť ani nemusela prísť, aby neboli ani útoky. Rád zapálim sviečku, no spravil som tak len doma,“ hovoril.

Ako povedala prešovská primátorka, mesto Prešov má k Parížu veľmi blízko. Jedným z jeho partnerských miest je La Courneuve, jedna z mestských častí hlavného mesta Paríž, ktorá sa nachádza severne od jeho centra.

V Prešove môžete vyjadriť kondolenciu: Kniha k tomu je na radnici
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM