Milan Jusko Kultúra

VIDEO: Nový muzikál v Prešove. Dojímavý príbeh o láske

Prešovské Divadlo Jonáša Záborského (DJZ) uviedlo v priestoroch svojej historickej budovy premiéru nového muzikálu s názvom Pokrvní bratia. Príbeh libretistu a skladateľa Willyho Russella režijne naštudoval v Prešove Michal Náhlik.

„Ide o jeden z najdojímavejších príbehov o bratskej láske a nenávisti. Osud, ktorý zasiahol do života rozdelených dvojčiat Mickeyho a Eddieho, sa s nimi zvláštne pohráva a skúša ich, pričom jeden žije v chudobe a druhý v bohatstve. Obaja milujú rovnakú ženu, obaja zomierajú pre lásku,“

Na pozadí ich príbehu sa vynárajú otázky morálky, zodpovednosti, sociálnych neistôt, slobody či predurčenosti. „Určuje naše konanie to, odkiaľ pochádzame, alebo naše osobné pohnútky? Nesú zodpovednosť rodičia, ktorí dovolili, aby o sebe súrodenci nevedeli, a tak nepriamo spôsobili tragédiu? Existuje vôbec vinník?“

Od svojho prvého uvedenia v roku 1983 sa Pokrvní bratia stali najúspešnejším muzikálom londýnskeho West Endu a získali cenu Laurenca Oliviera, medzinárodne uznávanú ako najvyššie ocenenie v britskom divadle a považovanú za divadelný ekvivalent broadwayskej Tony Award.

V hlavných úlohách Pokrvných bratov sa v prešovskom divadle predstavia Peter Krivý a Filip Lenárth. Ostatné muzikálové postavy stvárnia herci Svetlana Janišová, Ján Ivan, Valéria Fürješová, Igor Kasala, Miroslav Bodoki, Jana Jurišincová a ďalší.

prešov24 text: tasr VIDEO: Milan Jusko

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM