Ľubomír Hudačko Rôzne

Vianočné trhy v Prešove štartujú už onedlho: Vieme, kedy začnú aj čo budú predajcovia ponúkať

Mesto Prešov v spolupráci s PKO ako každý rok na slávnostne otvorí ďalší ročník vianočných trhov, ktoré sú už neodmysliteľnou súčasťou tohto obdobia. Stane sa tak už o pár dní a predajcovia budú pripravení ponúknuť rozličný tovar. Na čo všetko sa budeme môcť tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy v Prešove štartujú už onedlho: Vieme, kedy začnú aj čo budú predajcovia ponúkať
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Trhy budú trvať od 25.11.na Katarínu až do do 23.12. Stánky budú umiestnené pozdĺž Hlavnej ulice od pódia po Trojicu vrátane priľahlých uličiek na Floriánovej po začiatok Metodovej.

Piateho decembra sa na pešej zóne opäť budú radovať aj naši najmenší Prešovčania – o 16.00 začne Mikulášška nádielka. „Každý deň počas trhov vo vymedzenom čase od 10:00 do 19:00 a občerstvovacie do 22:30, bude aj tento rok svoje tovary a služby ponúkať približne 90 stánkarov opätovne v krásnych drevených stánkoch v jednom štýle. Na predaj budú ako po minulé roky knihy, kožušiny, vianočné ozdoby, kozmetika, drevené výrobky, hračky, syry, perníky, cukrovinky, vianočné stromčeky a množstvo ďalších druhov tovarov,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Na svoje si však okrem dospelých prídu aj deti, pre tých najmenších je pripravený detský kútik, vláčik či svet plyšu, rodičia si zatiaľ budú môcť vyberať zo širokej ponuky vianočných tovarov, v rámci stánkov budú taktiež stánky s občerstvením, pečenými gaštanmi a cukrovinkami. Cena stánku s tovarom je od 26 eur na deň – občerstvovacie od 36 eur. Závisí od veľkosti, odberov energií a podobne.

„K Vianočným trhom neodmysliteľne patrí bohatý kultúrny program, vystúpenia rôznych folklórnych súborov a skupín v rámci Vianočných programov,“ dodala hovorkyňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM