Samospráva

Vianočné trhy Prešovského samosprávneho kraja: Ozdoby, vence či stromčeky ponúkne 45 sociálnych zariadení!

Prešovský samosprávny kraj pripravuje Vianočné trhy a bude z čoho vyberať. Veď až 45 sociálnych zariadení bude ponúkať vianočné ozdoby, vence či stromčeky. Budova úradu PSK bude navyše celá vo vianočnom duchu.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy Prešovského samosprávneho kraja: Ozdoby, vence či stromčeky ponúkne 45 sociálnych zariadení!
Zdroj: Dnes24.sk

Prešovský samosprávny kraj pripravuje v piatok 4. decembra Vianočné trhy. Už tradične sa konajú v budove Úradu PSK od 10.00 do 14.00. Ako uviedla hovorkyňa kraja Veronika Fitzeková, prezentuje sa 45 sociálnych zariadení z celého kraja – verejní, ale aj neverejní poskytovatelia sociálnych služieb. Klienti ponúknu na predaj výrobky, ktoré tvorili v rámci pracovných terapií.

„Naši pracovníci v zariadeniach po celý rok aktívne pracujú s prijímateľmi sociálnej pomoci. V rámci terapií využívajú mnohé techniky a vyrábajú krásne predmety. Trhy sú príležitosťou, aby ukázali, čo všetko dokážu,“ približuje vedúca sociálneho odboru PSK Margita Poptrajanovski. Jednotlivé zariadenia ponúknu na pultoch vianočné ozdoby rôzneho druhu, vence, stromčeky, ale i darčekové predmety, dekorácie do domácností a mnohé ďalšie.

Budova Úradu PSK bude v piatok celá vo vianočnom duchu. Pracovníci zo zariadení sociálnych služieb objekt vyzdobia, chýbať nebude ani veľký stromček a vianočná hudba. „Veríme, že prispejeme k príjemnej a pohodovej atmosfére. Práve v tento predvianočný čas sú všetci vnímavejší a citlivejší, preto chceme, aby mali zariadenia a klienti príležitosť prezentovať seba, svoju tvorivosť a výsledky svojej práce. Ľudia sú často prekvapení, keď zistia, čo všetko naši klienti dokážu. Veríme, že verejnosť prijme naše pozvanie a Prešovčania sa o tom prídu presvedčiť na vlastné oči,“ doplnila Poptrajanovski.

Môže vás zaujímať:

Prešovská skupina Heľenine oči? Jediná kapela, čo dokáže odohrať s úprimnou radosťou 7 koncertov za víkend!

Prešovčania, počas Vianočných trhov nás čaká aj kultúrny program: Študujte, kto všetko v centre mesta vystúpi!

Super myšlienka študentiek Prešovskej univerzity: Dostali krásny nápad a toto vďaka ním môžete zažiť na vlastné oči!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM