Ľubomír Hudačko Od Vás

Vianočná ANKETA: Šesták, Ondriová, Husovský a Štovka prezradili, ako budú sviatkovať

Najkrajšie sviatky v roku sú už tu. Prečítajte si, ako vyzerajú Vianoce u známych tvárí nášho mesta, ktorí nám poodhalili čo-to zo svojho súkromia.

Ilustračný obrázok k článku Vianočná ANKETA: Šesták, Ondriová, Husovský a Štovka prezradili, ako budú sviatkovať
Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné sviatky v rodine spisovateľky z Prešova Ivany Ondriovej sú už tradične práve o tom, že sa všetci konečne znovu stretnú a strávia tie vzácne chvíle pekne pokope.

„Celá naša rodina je v Stropkove, štedrý večer a prvý sviatok vianočný preto strávime práve tam, najprv u svokry, kde si pochutnáme na jej juške a vyprážanom filé a potom zamierime k mojim rodičom, k bratovi a sestre, kde absolvujeme štedrú večeru opäť pri kapustnici a bobaľkách. Už teraz viem, že sa nejeme do prasknutia (smiech). Potom si spoločne počkáme na Ježiška a pozrieme si klasické vianočné rozprávky, pochutnávajúc si na medovníkoch a vanilkových rožkoch,“ uviedla pre portál Prešov24 sympatická autorka.

Tým, že sú ako rodina v zahraničí už niekoľko rokov, tešia sa práve na tie tradičné slovenské Vianoce. Aj to prezradil priamo ešte z Nemecka bývalý hráč Tatrana Prešov, futbalista Stanislav Šesták: „Domov som sa dostal dva dni pred Štedrým dňom a budem si vychutnávať domácu atmosféru s rodinkou pri krbe. Manželka navarí, vie vynikajúco variť, takže sa teším na večeru. Deti sa potom budú tešiť z darčekov a potom budeme aj so širšou rodinou. My trávime väčšinu času, ak sme na Slovensku v Demjate, takže budeme tam. Medzi Vianocami a Silvestrom chceme vyjsť do Tatier, aby deti mali aj trochu snehu, aby sa posánkovali a polyžovali. Po Silvestri už budeme opäť v kruhu rodiny a potom sa mi začína opäť futbalový kolotoč,“ uviedol strelec nemeckého VfL Bochum a slovenskej reprezentácie.

Doma bude tráviť Vianoce aj Prešovčan Ján Štovka, fotograf s prestížnymi oceneniami zo svetových súťaží. Štedrovečernú večeru si bude prvykrát variť spolu so svojou priateľkou Lenkou. „Na starosti som si zobral kapustnicu, tak dúfam, že nesklamem. Keďže budem variť v tom najväčšom hrnci aký máme, čo nie je možné ani zjesť, tak sme sa rozhodli, že celú kapustnicu, okrem našich porcií, odnesieme na charitu ešte pred štedrou večerou. Kapustnica to bude teda taká poriadna so všetkými ingredienciami, taká "echt“ slovenská. Samozrejme zvyšok vianočných sviatkov strávime s rodinami, na čo sa veľmi teším, lebo pre najmenšieho člena našej rodiny, môjho synovca, to budú prvé Vianoce v jeho živote. Tajne dúfam, že nejaký ten sneh trochu napadne. Krásne sviatky plné pokoja, lásky a porozumenia prajem všetkým čitateľom a celej redakcii portálu Prešov24," zaželal fotograf.

Na veľkú spoločnú štedrú večeru do Kukovej ku švagrine Katke Koščovej Pivovarníkovej sa chystá s rodinou spevák kapely Komajota Martin Husovský: „Je to už taká tradícia. Rozdelíme si úlohy a každý donesie časť, ktorá nakoniec vytvorí klasickú večeru so všetkými chodmi. Tešíme sa najmä preto, že sú to prvé naše Vianoce ako štvorčlennej rodiny. A po večeri sa vždy nejakým zázrakom pod stromčekom zjavia darčeky,“ dodal pre náš portál hudobník.

Čítajte aj o sviatkoch Slava Jurka či Katky Knechtovej!

foto: Matúš Vavrek

Vianoce v Prešove: Ako budú sviatkovať známe tváre?
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM