Ľubomír Hudačko Rôzne

Hokejista, primátor, herečka... Takto prebiehajú Vianoce u známych Prešovčanov!

Najkrajšie sviatky v roku už klopú na dvere, jedným zo znakov môžu byť všade rozvoniavace sladké dobroty. Opýtali sme sa preto niekoľkých osobností Prešova, či ich budú pripravovať tiež a vôbec, ako strávia sviatky oni.

Ilustračný obrázok k článku Hokejista, primátor, herečka... Takto prebiehajú Vianoce u známych Prešovčanov!
Zdroj: TASR

Aký by to bol len rok bez Vianoc? Túžobne naň myslia najmenší už od januára, chladných nenechajú iste ani dospelých.

Primátor v horách, Janus nemusí bobaľky

U Janusovcov to chodí na Štedrý večer tak, že sa najprv najedia, potom si zaspievajú koledy a keď sa umyjú riady, na rad príde rozbaľovanie darčekov: „Na stole bude kapustnica, rybky, rezne, každý si môže vybrať, čo chce. Nemusím bobaľky s makom. Najdôležitejšia je pohoda, prítomnosť blízkych. Chodím aj na polnočnú omšu. Pod stromčekom by mi stačili aj prázdne krabice,“ uviedol úspešný hokejový brankár Slovana Bratislava Jaroslav Janus.

Primátor Pavel Hagyari bude pre zmenu tráviť sviatky v prírode: „Ja budem v slovenský horách, pri tradičnej kapustnici a tradičnom kaprovi,“ líčil program na najbližšie dni.

Marcinková knihy a filmy, Džobanik s deťmi na sánkach

Do Prešova sa počas sviatkov vráti aj talentovaná herečka Gabriela Marcinková: „Vianoce budem tráviť doma v Prešove, odbehnem si iba na dve predstavenia – 26.12. a na Silvestra. Teším sa hlavne na rodinu, na veľa voľného času, ktorý budem venovať knihám, športovým aktivitám a filmom. Teraz ešte potrebujem dokúpiť pár darčekov a príprava na Vianoce bude hotová,“ povedala.

V rámci svojej práci poskytuje množstvo vyjadrení hovorkyňa radnice mesta Veronika Kmetóny Gazdová, jedno z posledných pre médiá v tomto roku sa týka, pochopiteľne, Vianoc: „Sviatky sú pre mňa najkrajším obdobím v roku, ktoré symbolizujú pokoj a radosť. Keď je rodina spolu a za sprievodu tradičných kolied a rozprávok sa zdobí stromček, pečú koláče a varí tradičná štedrovečerná večera. Preto aj tohtoročné sviatky budem tráviť v kruhu najbližších,“ povedala.

V pokojný priebeh sviatkov dúfa hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobanik: „Vianočné sviatky trávim tradične a to doma s rodinou. Dopoludnia zvyknem s deťmi vybehnúť niekde do okolia posánkovať sa, no a potom sa už chystáme na sviatočnú večeru a po nej na darčeky. Ak nezaspíme, tak ideme do kostola na polnočnú omšu. Počas Vianoc mám pohotovosť na telefóne, takže ak sa niečo udeje v Prešovskom kraji, tak budem musieť aj pracovať. Dúfam ale, že nič vážne sa neudeje a spolu s novinármi budem mať pokojné sviatky,“ zaželal si.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM