Ľubomír Hudačko Futbal

Veľkým úspechom 1. FC Tatran Prešov: Fragaria znamenala pre zelenobielych tri zlaté a jedno striebro!

Fragaria cup pozná svojich víťazov! Úspešne sa skončil hlavne pre prešovský Tatran, ktorých mladíci opäť bodovali. Získali štyri sady medailí, z toho tri zlaté! Trinásty ročník tak rozhodne nebol nešťastný, práve naopak.

Ilustračný obrázok k článku Veľkým úspechom 1. FC Tatran Prešov: Fragaria znamenala pre zelenobielych tri zlaté a jedno striebro!
Zdroj: Dnes24.sk

Vlani aj predvlani brala zlato kategória U15 a tento rok si triumf zopakovala! Je to teda v rade tretíkrát, čo si zabezpečila miestenku na prvom mieste. Nad sily im nebol chorvátsky Grafičar Osijek (6:0) a vo finále ani Malý Šariš.

Zahanbiť sa však nenechali podľa webstránky Tatrana ani o rok mladší v kategórii U14. V základnej skupine nedali súperom šancu a vyhrali ju bez straty bodu i obdržaného gólu! Vo finálovej skupine si stihli pripísať aj jednu remízu, ale v dôležitom boji nedali šancu ukrajinskému Arsenalu Kyjev na skórovanie a brali výhru 1:0. Najlepším brankárom kategórie sa stal Alex Fojtíček. Tretie zlato pridali chlapci kategórie U12. Tí síce v skupine skončili druhí za ukrajinským KDUSSH 15 Kyjev, no napokon vo finále tento tím dokázali zdolať v napínavom penaltovom rozstrele. Po remíze 2:2 ho zvládli pomerom 4:3. Tomáša Riga to vynieslo k oceneniu najlepšieho hráča turnaja v tejto kategórii.

Ťažkú skupinu mali aj v podobe anglického Crystal Palace chlapci v kategórii U10. Podarilo sa im podľa webstránky Tatrana húževnatými výkonmi zdolať Lev Jašin Kyjev (3:0), Dynamo Minsk (1:1, 2:1 pk), Karpaty Ľvov (0:0, 5:4 pk) a až vo finále napriek prevahe nestačili na rumunský FC Brašov a prehrali tesne 0:1. Najlepším brankárom sa zaslúžene stal Michal Šurima, ktorého spolu s Adamom Grigerom zaradili aj medzi Hviezdy turnaja.

Medailové pozície boli tentoraz nad sily hráči zeleného mančaftu U9, ktorých v boji o tretie miesto pokorili hráči Junior Brašov a najmladší z kategórie U8 s bielym tímom U9 a zeleným tímom U10 skončili boje už v základnej skupine. Vcelku úspešnú premiéru na turnaji absolvovali dievčatá v kategórii A15. Na medailové umiestnenie to síce nestačilo, ale medzi hviezdy turnaja sa dostala Diana Macková. Zvíťazili v troch stretnutiach, bod dokonca v posledný hrací deň „uchmatli“ aj víťaznému tímu z Hradca Králové po remíze 1:1.

foto: Viktor Zamborský/ilus­tračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM