Rôzne

Veľký Šariš? Začali tam s výstavbou zariadenia sociálnych služieb pre seniorov

Vo Veľkom Šariši začali v týchto dňoch s výstavbou zariadenia sociálnych služieb pre seniorov. Bude mať kapacitu 40 ľudí, prácu v ňom nájde 20 zamestnancov.

Ilustračný obrázok k článku Veľký Šariš? Začali tam s výstavbou zariadenia sociálnych služieb pre seniorov
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Jeho otvorenie je naplánované na január 2021. Stavba bude stáť takmer milión eur. Mesto o tom informuje na sociálnej sieti.

„Sme radi, že sa to už spúšťa, a že sa pre seniorov vytvorí takéto zariadenie. Chceme prioritne slúžiť Veľkošarišanom, aby nemuseli odchádzať do iných zariadení, ale ostali v meste, kde sa narodili,“ povedal Lukáš Kvokačka z Občianskeho združenia (OZ) Barlička, ktorá stacionár buduje.

Slávnostný výkop stavby urobil i primátor mesta. „Vážim si, že sme našli podporu a súhru s poslancami. Mesto by si malo plniť aj takúto funkciu a vedieť sa postarať o svojich občanov, ktorí potrebujú starostlivosť. Som rád, že sme našli partnera, a že sme začali so stavebnými prácami. Nájdu tu prácu aj naši Veľkošarišania. Želám si, aby každým dňom táto stavba napredovala,“ povedal primátor Viliam Kall.

Ako dodal, s OZ Barlička a Komunitnou nadáciou Veľký Šariš plánujú realizovať projekt na vyškolenie opatrovateliek, ktoré by si mohli nájsť prácu aj v spomínanom zariadení.

A v obrazoch si pozrite aj to, ako vyzerá verejnosti sprístupnený drevený megafón pri Prešove. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Drevený megafón neďaleko metropoly Šariša: Už slúži verejnosti a takto vyzerá
4
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM