Milan Jusko Rôzne

Veľké činy v lesoch: Dajte vedieť o hrdinoch...

Už jedenásty ročník medzinárodnej súťaže o Lesoochranársky čin roka vyhlasuje Nadácia Zelená nádej. Súťažiť môže ktokoľvek, tak profesionáli ako i jednotlivci z radov občanov.

Nominácie na lesoochranárske činy jednotlivcov zo Slovenska, Čiech a Poľska vykonané v rokoch 2010 a 2011 alebo nominácie na dlhodobú činnosť s pozitívnym dopadom na záchranu lesov a ich biodiverzity je možné posielať do 20. mája na adresu Nadácie Zelená nádej v Tulčíku v okrese Prešov.

„Do súťaže môže nominovať každý, kto vie o konkrétnej aktivite, ktorá prispela k záchrane lesa, buď priamym fyzickým, alebo nepriamym administratívnym, mediálnym, či legislatívnym zásahom. V nominácii je potrebné uviesť popis konkrétneho činu alebo dlhodobej činnosti, časové obdobie a špecifikovať konkrétne pozitívne dopady na les,“ informovala Mária Hudáková z Nadácie Zelená nádej.

Doplnila, že nevyhnutné sú kontaktné údaje včítane telefónneho čísla a elektronickej adresy oboch osôb – nominovanej i nominujúcej. „Nominovať sa môžu aj činy ľudí, ktorí sa ochrane lesov venujú profesionálne, ak daný skutok vykonali nad rámec svojich bežných pracovných povinností alebo zaužívaných zvyklostí,“ dodala Hudáková.

Pripomenula tiež, že o víťazovi deväťčlenná medzinárodná porota. V minulom roku výsledky neboli vyhlásené, ale zaslané nominácie budú zaradené do hodnotenia v tomto roku. Víťaz bude vyhlásený 14. júna.

„V predchádza­júcich ročníkoch boli medzi nominovanými nielen lesníci, lesní robotníci a ochranári zo štátnej správy a mimovládnych organizácií, ale aj radoví občania, zástupcovia médií, vedci i vládni úradníci,“ doplnila Hudáková.

presov24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM