Monika Földešiová Krimi

V telocvični ZŠ Sibírska nahlásili únik dráždivej látky

Prešovskí hasiči zasahovali včera popoludní na ZŠ Sibírska, odkiaľ mali nahlásený únik neznámej dráždivej látky.

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslav Skička informoval TASR, že podľa hlásenia sa mala neznáma dráždivá látka nachádzať v ovzduší v školskej telocvični. V tom čase v nej bolo 55 žiakov a 15 dospelých, nikto však neutrpel žiadne zranenia.
Skička uviedol, že všetky osoby sa ešte pred príchodom hasičov presunuli do priestorov susedného pavilónu. Privolaná posádka rýchlej zdravotnej pomoci pri vyšetrení nezistila, že by sa u niekoho prejavili príznaky nevoľnosti.
Hasiči po príchode zabezpečili priestory a vykonali merania, ktoré však nepreukázali prítomnosť nebezpečných látok a ani nedostatok kyslíka v ovzduší. Operačný dôstojník dodal, že hasiči priestory odvetrali pretlakovým ventilátorom, na mieste bola aj polícia, ktorá vykonávala ďalšie úkony.
Hasiči dnes predpoludním zasahovali aj v Lipanoch, okres Sabinov, kde likvidovali ortuť. Tá sa nachádzala pri kontajneri na Záhradnej ulici. Látku pozbierali a v zaistenom prenosnom kontajneri odviezli na likvidáciu do Prešova.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM