Ľubomír Hudačko Správy

V prešovských školách to bude žiť viac ako obvykle: Zápisy prváčikov aj dni otvorených dverí!

Onedlho budú môcť rodičia zapísať do školy svoje ratolesti. Tie základné v Prešove otvoria brány pre tento akt už o pár dní a rodičia budú mať čas rozmyslieť si výber. Pozrite si, dokedy na to bude priestor.

Ilustračný obrázok k článku V prešovských školách to bude žiť viac ako obvykle: Zápisy prváčikov aj dni otvorených dverí!
Zdroj: TASR

Už 15. január je pre rodičov predškolákov dôležitým termínom, v tento deň totiž začínajú zápisy ich ratolestí do školy. O termínoch a ďalších detailoch informoval František Macko, poverený vedením oddelenia školstva MsÚ v Prešove.

„Zákon určuje zápis na plnenie povinnej školskej dochádzky od 15. januára do 15. februára príslušného kalendárneho roka,“ uviedol Macko.

V najbližších dňoch tak podľa jeho slov v jednotlivých základných školách začnú prebiehať zápisy. Jednotlivé termíny, ako aj miesto zápisu nájdu rodičia v budove školy, na sekretariátoch, na internete, v materských školách a informácie sú zverejnené aj na webovej stránke mesta Prešov.

„Zároveň, mnohé základné školy organizujú v týchto dňoch aj dni otvorených dverí, alebo slávnostné zápisy prvákov, v prípade záujmu sa rodičia môžu informovať o podmienkach zápisu aj priamo na vední konkrétnej školy,“ dodal Macko.

Rodičia si tak môžu vybrať z ponuky 13 základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Prešov. „V dvadsiatich prešovských materských školách čaká tento rok na zápis 782 predškolákov,“ uviedol následne o počtoch vedúci oddelenia. Zároveň zdôraznil, že uvedené čísla zatiaľ nie sú konečné, keďže k týmto predškolákom pribudnú aj deti z materských škôl iných zriaďovateľov i detí z okolitých obcí, niektorí rodičia môžu dať odklad. Predpokladá sa, že konečné číslo bude viac ako 800 žiakov. Následne, od 15. februára až do 15. marca bude prebiehať zápis do materských škôl.

V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov je 20 materských škôl.

Rodičia v tomto termíne musia podať písomnú žiadosť súčasťou, ktorej je aj potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, vo zvolenej materskej škole.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM