Ľubomír Hudačko Rôzne

V prešovskom Ekoparku pribudli noví členovia: Aké mená dali trom roztomilým jahniatkam?

S príchodom jari sa prebúdza príroda aj v prípade EkoParku Holá Hora, navyše rodinka prešovských zvieratiek sa tieto dni dokonca rozrástla o tri jahniatka. Všetky tri majú spoločného menovateľa pri svojich krstných menách. Aké ich dostali?

Ilustračný obrázok k článku V prešovskom Ekoparku pribudli noví členovia: Aké mená dali trom roztomilým jahniatkam?
Zdroj: Dnes24.sk

Alexander, Albín a Anežka sú mená nových členov prešovskej rodinky zvierat v EkoParku Holá Hora, ktorý v rámci oteplenia a slnečných dní vychádza svojim návštevníkom v ústrety a od zajtra mení otváracie hodiny v rámci jarnej sezóny.

V predchádzajúcom roku sa v EkoParku diali väčšinou rekonštrukčné a stavebné práce slúžiace pre jeho zveľadenie, keďže areál bol značne zanedbaný. Tieto práce už má podľa slov Jozefa Višňovského, riaditeľa TSmP, celý areál za sebou a v najbližšom období sa začne s výsadbou zeleninových a kvetinových záhonov, výsadbou ovocných kríkov a pod.

„Počas zimy pribudli aj nové prírastky – tri jahniatka, príchod na tento svet sa očakáva aj u kozliatok. Radi by sme rozšírili chov aj o králiky, ktoré by sme počas jarných a letných mesiacov dávali von na trávu, aby k nim mali deti voľný prístup,“ uviedol riaditeľ.

Čítajte tiež:

Mamičky zažili viacnásobnú radosť: Aha, koľko dvojičiek sa v Prešove narodilo

foto: mesto Prešov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM