Ľubomír Hudačko Kultúra

V prešovskom divadle uvidíme paródiu na reality šou: Rozprávač je reper, smiech vyvolajú lesbičky!

Slovenská premiéra hry v ukrajinskom jazyku sa opäť bude niesť v komickej rovine. Tentoraz si Divadlo Andreja Duchnoviča pripravilo inscenáciu súčasnej ukrajinskej autorky Natálie Uvarovej - Podvodníčky. A čakať môžete aj komické situácie lesbického páru.

Ilustračný obrázok k článku V prešovskom divadle uvidíme paródiu na reality šou: Rozprávač je reper, smiech vyvolajú lesbičky!
Zdroj: TASR

Divadlo Alexandra Duchnoviča v Prešove uvedie premiéru inscenácie súčasnej ukrajinskej autorky Natálie Uvarovej Podvodníčky.

Jedna z hlavných predstaviteliek je Jaroslava Sisáková a pre ňu je hra zaujímavá aj tým, že po rokoch sa zoznamuje so súčasným a moderným ukrajinským jazykom.

„Hra Podvodníčky je vlastne paródiou na rôzne súťaže a reality šou, do ktorých sa často hlásia ľudia vo finančnej tiesni s vidinou, že zarobia peniaze. A to je aj prípad dvoch mladých Ukrajiniek, ktoré zareagujú na oznam bohatej americkej milionárky, ktorá sa rozhodne, že daruje svoj majetok najsympatickejšiemu lesbickému páru bývalého Sovietskeho zväzu. Situácia sa začne zamotávať, keď bohatá Američanka príde na Ukrajinu navštíviť dievčatá a ony sú nútené hrať úlohy, do ktorých sa pasovali. Vzniká pritom rad komických situácií,“ hovorí o novej hre jej režisérka a dramaturgička Jana Truščinská Sivá.

Táto situačná komédia podľa nej nie je vulgárna, ide skôr o láskavý humor a obraz súčasnej doby. Zaujímavosťou je, že úlohu pomyselného rozprávača preberie reper a hra sa končí dvomi svadbami. Na premiéru sa môžete tešiť v piatok 17.10. o 19.00 ho­dine. „Väčšinou sme zvyknutí na starší jazyk ukrajinských klasikov. Táto hra je súčasná a rovnako aj jazyk, ktorým hovoríme,“ popisuje predstaviteľka Juľky-Žuľky.

Divadlo Alexandra Duchnoviča uvádza hru v ukrajinskom jazyku aspoň raz za sezónu. Divákom v Prešove sa snaží predstaviť nielen diela ukrajinských klasikov, ale aj súčasných autorov.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM