Správy

V prešovskej nemocnici prebieha výmena okien: Už je známe aj to, kedy bude dokončená

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove robotníci finišujú s výmenou okien. Už je známe aj to, kedy bude dokončená. Súčasťou rekonštrukčných prác sú aj bezbariérové vstupy do budovy.

Ilustračný obrázok k článku V prešovskej nemocnici prebieha výmena okien: Už je známe aj to, kedy bude dokončená
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Výmena prebieha v najstaršom pavilóne, v ktorom sa nachádza jedna z dvoch prešovských pôrodníc a ďalšie odborné pracoviská.

Informoval o tom riaditeľ nemocnice Radoslav Čuha. Na obnovu nemocničnej budovy uvoľnila vláda SR na svojom výjazdovom rokovaní v Ubli v okrese Snina ešte 12. novembra 2014 sumu 350 000 eur. Po niekoľkých zmarených výberových konaniach na dodávateľa prác sa s rekonštrukciou začalo v marci tohto roku. Víťazná firma vyhrala súťaž s ponukou 168 000 eur. Keďže financie boli účelovo viazané, nemocnica ich nemôže použiť na nič iné a rozdiel bude musieť vrátiť rezortu financií, povedal Čuha.

„V súčasnosti sa realizuje výmena okien aj úprava bezbariérových vchodov do pôvodného pavilónu nemocnice. Je to najstarší historický pavilón nemocnice. Finančné prostriedky, ktoré boli elokované pri výjazdovom rokovaní vlády, budú takto efektívne a účelne použité. Verejné obstarávanie nám vygenerovalo veľmi efektívnu cenu. Dnes proces výmeny okien je zhruba v dvoch tretinách. A vyzerá, že v priebehu mesiaca bude výmena okien v celom pavilóne dokončená,“ uviedol riaditeľ nemocnice.

Ako ďalej povedal, nemrzí ho, že časť peňazí budú musieť štátu vrátiť. Naopak, je rád, že sa im podarilo súťažou dosiahnuť výraznú úsporu oproti predpokladaným nákladom. Objekt po rekonštrukcii bude využívaný na tie isté účely, ako doteraz, podotkol Čuha.

Môže vás zaujímať:

Krádež v prešovskej nemocnici: Zmizli tisíce, páchateľ vyskočil cez okno!

Denné centrum pre dôchodcov v Prešove prišlo s novinkami: Na Sabinovskej výrazne rozšírilo služby

Zimná tréningová hala na Sekčove dostala meno: A vizualizácie napovedia, ako bude vyzerať! FOTO

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM