Ľubomír Hudačko Správy

V prešovskej kancelárii rozbehli kampaň k eurovoľbám: Zamerali sa na voličov s nízkym vzdelaním

Prešovská informačná kancelária Europe Direct centre rozbehla prípravné práce na informačnú kampaň o voľbách do Európskeho parlamentu. Zamerali sa na kampaň medzi voličmi s nízkym vzdelaním a na vekovú skupinu od 20 do 30 rokov. Z Prešova kandiduje osem uchádzačov.

Ilustračný obrázok k článku V prešovskej kancelárii rozbehli kampaň k eurovoľbám: Zamerali sa na voličov s nízkym vzdelaním
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informoval vedúci kancelárie Ladislav Babuščák, najnižšia volebná účasť v minulosti bola práve medzi voličmi vo veku od 20 do 30 rokov, ktorí by chceli voliť aj iným ako klasickým spôsobom, preto sa snažia kampaň sústrediť tiež na nich.

Keďže je však v Prešovskom regióne veľa voličov s nízkym vzdelaním, kampaň sústredia aj na obce, kde je vysoké percento rómskych obyvateľov. Práve títo občania veľmi nechápu význam Európskeho parlamentu a ostatných európskych inštitúcií pre každodenný život.

Podľa Babuščáka by účasti pomohlo aj zladenie termínu eurovolieb s termínom iných volieb. Upozornil tiež na to, že samotné politické strany tieto voľby vnímajú skôr laxne a medzi kandidátov zaraďujú najmä „staré politické štruktúry“ a nie ľudí, ktorí vedia v Európskom parlamente nastoľovať problémy, ktoré trápia bežných občanov našej krajiny.

Na kandidačných listinách zaregistrovaných do volieb do Európskeho parlamentu, ktoré sa uskutočnia 24. mája, je 29 politických strán. Medzi kandidátmi je len zopár ľudí z východného Slovenska. Konkrétne z mesta Prešov kandiduje len osem uchádzačov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM