Správy

V Prešove sa začína s jarným upratovaním: Veľkoobjemové kontajnery začnú pristavovať už onedlho

Mesto Prešov začína s jarným upratovaním. Pristavovanie veľkoobjemových kontajnerov sa začne už onedlho, počas jedného mesiaca Technické služby pristavia celkom 92 kusov veľkých kontajnerov. Nemožno tam však vkladať biologicky rozložiteľný odpad.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove sa začína s jarným upratovaním: Veľkoobjemové kontajnery začnú pristavovať už onedlho
Foto: Katarína Oravská

Pristavovanie kontajnerov sa začne 16. marca a potrvá do 22. apríla. Okrem písomného harmonogramu jednotlivých cyklov a konkrétnych ulíc si bude môcť verejnosť pozrieť aktuálne rozmiestnenie veľkoobjemových kontajnerov aj na mape mesta v grafickej podobe na webstránke Prešova.

“Všetky cykly sú farebne rozlíšené podľa vymedzených dátumov a aktuálnych lokalít, čo zjednodušuje používateľovi hľadanie a orientáciu na mape. Podľa zobrazenia veľkoobjemového kontajnera (VOK) na mape tak občan vie, kam najbližšie má odniesť nadrozmerný odpad,“ uviedla hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.

Veľkoobjemové kontajnery budú pristavované na jednotlivých stanovištiach do ich naplnenia, maximálne však na sedem dní. Do týchto kontajnerov môžu obyvatelia vkladať objemný odpad z domácností a verejných priestranstiev ako je nábytok, koberce, matrace, vyradená sanita. Nemožno tam však vkladať biologicky rozložiteľný odpad ako je tráva, konáre, lístie, opadané ovocie, zvyšky zeleniny, tie však môžu uložiť vedľa kontajnerov.

Do veľkoobjemových kontajnerov je tiež zakázané dávať nebezpečný odpad ako akumulátory, autobatérie, žiarivky, obaly z farieb, elektroodpad typu chladničky, mrazničky, sporáky, televízory, osobné počítače. Takýto odpad môžu Prešovčania uložiť na zberných dvoroch na ulici Bajkalská a Jesenná v prevádzkových hodinách od 8.00 do 18.00 šesť dní v týždni od pondelka do soboty.

Môže vás zaujímať:

Dobré správy pre Prešovčanov: Členské v knižnici pre nových čitateľov je na jeden rok úplne zadarmo!

Dedina pri Prešove dostala super nápad a aj ho zrealizovala: Rozprávková zóna s medovníkovou chalúpkou!

MIMORIADNA SPRÁVA: Žena hospitalizovaná v Prešove bola nakazená vírusom Zika!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM