Správy

V Prešove sa uskutočnia spoločné ekumenické bohoslužby: Takýto program je pripravený

Kresťanské cirkvi v Prešove pripravili v rámci Týždňa modlitieb za jednotu kresťanov spoločné ekumenické bohoslužby. Aký program na ľudí čaká?

Ilustračný obrázok k článku V Prešove sa uskutočnia spoločné ekumenické bohoslužby: Takýto program je pripravený
Zdroj: TASR

V štyroch bohostánkoch sa kresťania budú stretávať od pondelka do štvrtka (22.–25.1.). Zástupcovia jednotlivých cirkví pozvali do svojich kostolov teológov inej konfesie, aby sa prihovorili veriacim na tému spolupatričnosti. Program potom vyvrcholí spoločnými modlitbami.

Témy

V pondelok o 17.30 v rím­skokatolíckej Konkatedrále sv. Mikuláša privítajú gréckokatolíckeho kňaza Daniela Galajdu, ktorý bude hovoriť na tému Počuj plač môjho úbohého ľudu z ďaleka a široka v krajine.

Prešovský kazateľ Cirkvi bratskej Martin Jurčo príde v utorok 23. januára v rovnakom čase medzi gréckokatolíkov do Katedrály sv. Jána Krstiteľa, aby sa im prihovoril na tému Všímajme si potreby druhých.

Cirkev bratská privíta o deň neskôr vo svojej modlitebni dekana rímskokatolíckej Farnosti sv. Mikuláša Jozefa Dronzeka, ktorý si vybral tému Budovať rodinu v domácnosti a v cirkvi. Začiatok stretnutia je o 18.00.

Evanjelická cirkev a.v. bude hostiť v posledný deň Týždňa modlitieb za jednotu kresťanov v Chráme sv. Trojice od 18. h rímskokatolíckeho pomocného biskupa a generálneho vikára Košickej arcidiecézy Mareka Forgáča. Ten si vybral tému On zhromaždí rozptýlených… zo štyroch koncov zeme.

Spoločná iniciatíva

Duchovné podujatie je spoločnou iniciatívou Komisie pre vieru a poriadok Svetovej rady cirkví, Pápežskej rady na podporu jednoty kresťanov a kresťanských cirkví v Prešove. Iniciatívu prídu podporiť aj niektorí biskupi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM