Ľubomír Hudačko Správy

V Prešove sa rozdeľoval balík 179 000 eur pre športové subjekty: Kto dostane najviac?

Počas rokovacieho maratónu sa prešovskí poslanci na zastupiteľstve dostali aj k téme prerozdeľovania financií odvetviam športu. Balíček pre športové v subjekty v celkovej hodnote 179 000 eur už pozná svojich adresátov, niektorým sa ušlo viac a iným menej. Kto dopadol najlepšie?

Ilustračný obrázok k článku V Prešove sa rozdeľoval balík 179 000 eur pre športové subjekty: Kto dostane najviac?
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Mestskí poslanci v Prešove rozdelili 179 000 eur na podporu športových klubov, ich činností a športových podujatí pre deti i mládež v meste. Financie rozdelili medzi 76 subjektov.

Viac ako 98 000 eur dali na podporu činností športových klubov realizujúcich nosné športy ako futbal, hokej a hádzaná, tu dostane financie sedem subjektov.

Najviac dostane 1. FC Tatran Prešov, jeho dotácia je vo výške 26 663 eur. Vyše 62 000 eur ide na podporu klubov realizujúcich ostatné športy, tu sa dotácia rozdelila medzi 35 žiadostí. Viac ako 12 000 eur dali poslanci na športové podujatia pre deti a mládež a vyše 5 370 eur na iné podujatia.

V diskusii poslanci hovorili najmä o tom, že budúci rok by sa medzi nosné športy mohol dostať aj volejbal, ale aj o väčšej podpore pre medzinárodný mládežnícky futbalový turnaj Fragaria Cup. Na oddelenie školstva, mládeže a športu Mestského úradu v Prešove prišlo spolu 85 žiadostí o podporu športu či športových akcií, z ktorých deväť bolo vyradených.

Celková podpora športu od mesta je podľa poslanca Richarda Drutarovského približne 1,7 milióna eur a suma zahŕňa napríklad podporu pre ľadové športy formou preplácania ľadohodín na zimnom štadióne, zvýhodnené prenájmy napríklad pre futbalistov a iné.

Čítajte tiež:

Cena mesta? Pravica mala problém s Dupkalom starším, jeho syna to nenechalo chladným

Prekvapenie na zastupiteľstve: Poslanec na seba strhol pozornosť, takto obdaroval kolegu darčekom!

Štefan Kužma viedol zastupiteľstvo sám prvýkrát: Priznal trému a prešľapom všetkých rozosmial!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM