Šport

V Prešove sa oslavovala druhá výhra: V Lige majstrov má Tatran už štyri body! FOTO

Hádzaná v Prešove opäť pútala pozornosť. V nervydrásajúcom zápase Ligy majstrov si Tatran pripísal ďalšiu výhru. Na konte tak už má skvelé štyri body.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove sa oslavovala druhá výhra: V Lige majstrov má Tatran už štyri body! FOTO
11
Galéria
Zdroj: TASR

Víťazstvom 30:28 nad Čechovskými Medveďmi v Lige majstrov si hádzanári Tatrana Prešov napravili chuť po minulotýždňovom domácom zaváhaní. Počas zápasu viedli nad ruským majstrom aj o deväť gólov, napokon však po už tradičnom výpadku v druhom polčase boli radi aj za dvojgólový triumf. Sú tak stále v hre o postup zo skupiny.

Diváci v zaplnenej Tatran handball aréne sa od úvodných minút bavili hádzanou. Prešovčania rýchlo viedli, v prvom polčase mali výrazne navrch. Úspešne bránili a s vysokou efektivitou zakončovali následné brejky. Ich náskok logicky narastal a hoci v závere prvého polčasu mierne klesol, skóre 17:11 po prvom dejstve naznačovalo, kto si odnesie dva body. V druhom polčase však nastali komplikácie.

Zdroj: TASR

Prešovčania sa v nedávnych zápasoch nevyhli niekoľkominútovým výpadkom, v ktorých viackrát prišli o lepší výsledok či o výrazný náskok. Presne to sa stalo aj v druhom dejstve s Čechovskými Medveďmi, no pre tých bol šesťgólový náskok napokon priveľkým sústom. „Výborné domáce publikum, skvelá atmosféra a dva body doma. V tomto smere spokojnosť. Zase sme však mali hluchých desať minút, keď sa oni dotiahli na dva góly. Mali sme veľmi čo robiť, aby sme aspoň ten dvojgólový náskok udržali. Stojí nás to veľmi veľa síl, najmä keď hráme deviati,“ mrzelo Olivera Rábeka, ktorý k cennému víťazstvu prispel siedmimi gólmi.

Prešovčania veľmi chceli napraviť predošlú domácu prehru s nórskym tímom Elverum Handball. Hoci hráči Tatrana nepatria k favoritom C-skupiny, svojich fanúšikov chcú tešiť víťazstvami, takže prehru s Nórmi chceli odčiniť proti ruskému majstrovi. V závere zápasu však hostia doťahovali a na hre Prešovčanov boli vidieť obavy z výsledku. „Každý z nás mal v hlave to, že tie druhé polčasy nemávame dobré. Znovu sme sa o tom presvedčili. V útoku sme boli zbrklí, stratili sme tam viacero lôpt a potom si už mužstvo až tak neverí. Vďakabohu sme to však zvládli. Sme radi za cenné body a do Moskvy si pôjdeme po ďalšie,“ poznamenal najlepší strelec zápasu Jakub Hrstka, autor deviatich gólov.

Zdroj: TASR

Spomínané herné výpadky v druhých polčasoch už boli témou niekoľkých rozhovorov trénera Rastislava Trtíka s hráčmi, ale napriek tomu sa situácia znovu zopakovala. Tentoraz to však dopadlo dobre, keďže hluché minúty súper nevyužil dostatočne. Jednou z možných príčin prešovských výpadkov môže byť výrazný výkonnostný rozdiel medzi hráčmi základnej zostavy a striedajúcimi. „Naše možnosti nie sú veľké. Na prestriedanie nemáme veľa možností. Chlapci, ktorí nastúpili do zápasu, odviedli maximum a to ocenili aj diváci. V Lige majstrov rozhodujú maličkosti a my si vážime, že hráme túto súťaž. Lepšia liga nie je. Máme v tíme nových hráčov, naše mužstvo sa buduje a na to, že sme prakticky vo výstavbe, tak odvádzame fantastické výkony,“ uviedol tréner Rastislav Trtík.

Prešovčania sa v tabuľke C-skupiny bodovo dotiahli práve na Čechovských Medveďov. „Pred začiatkom Ligy majstrov by si na nás nikto nestavil ani deravý groš, dnes máme po štyroch zápasoch štyri body,“ poznamenal tréner Trtík. Prešovčania si na niekoľko týždňov od Ligy majstrov oddýchnu a v prestížnej súťaži sa najbližšie predstavia až vo štvrtok 10. novembra. Ich súperom bude znovu rovnaký tím, tentoraz však v Rusku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Víťazstvo je doma: Hádzanári Tatrana potešili fanúšikov
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM