Ľubomír Hudačko Samospráva

V Prešove sa ide stavať: V meste má vyrásť novučičká zimná hala!

V Prešove má stáť ešte do konca roka nová zimná tréningová hala. Vláda na to vyčlenila 200 000 eur a pridala sa aj župa sumou 300 000 eur. Financie z Úradu vlády sú už na účte kraja. Kde bude hala stáť?

Ilustračný obrázok k článku V Prešove sa ide stavať: V meste má vyrásť novučičká zimná hala!
Zdroj: Dnes24.sk

Na stavbu vyčlenila prostriedky vláda na svojom výjazdovom rokovaní ešte v novembri 2014 v Ubli.

Financie už sú na účte

Ako uviedla hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková, v súčasnosti sa pripravuje na podpis zmluva o združení investície a na konci marca by sa ňou mala zaoberať finančná komisia pri Zastupiteľstve PSK.

Následne by mala byť predložená aj na rokovanie zastupiteľstva 21. apríla. Financie z Úradu vlády sú už podľa hovorkyne na účte PSK. K stavbu zimného tréningového štadióna bola dokonca ukončená aj súťaž na zhotoviteľa. Do tej sa podľa Fitzekovej prihlásili dvaja uchádzači.

Stavba hotová do konca roka

„Víťazom súťaže sa stala spoločnosť KEN-EX, pretože druhý uchádzač nezdokladoval majetkovo-právny vzťah k pozemku. Jednou z podmienok súťaže totiž bolo, aby uchádzač predložil list vlastníctva k pozemku v prípade, že neplánuje stavať štadión na pozemku samosprávneho kraja. Neúspešný uchádzač k navrhovanému pozemku doložil len nájomnú zmluvu na dobu neurčitú s trojmesačnou výpovednou lehotou. Spoločnosť KEN-EX plánuje stavať štadión na pozemku vyčlenenom samosprávnym krajom – na Ulici Ľudmily Podjavorinskej v Prešove,“ uviedla hovorkyňa PSK.

Uchádzači už poznajú výsledok súťaže a po podpise zmluvy sa začne stavebné konanie. Stavba by mala byť podľa Fitzekovej ukončená do konca roka.

Čítajte tiež:

Parádny úspech zverenkyne prešovského klubu: Jana na MS zvíťazila v ženskej vzduchovej puške!

V okrese Prešov sa chystajú rekonštrukcie ciest: Vieme, ktoré vozovky sa dočkajú obnovy!

Zaujímavé čísla z rozpočtu Prešova: Tieto sumy poputujú na mestskú políciu či šport!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM