Správy

V Prešove sa diali veci: V centre mesta bežalo vyše 200 Mikulášov

Mikulášsky beh mal aj prešovskú podobu. V mikulášskej čiapke či inom mikulášskom prezlečení sa zapojilo do večerného nesúťažného behu vyše 200 bežcov.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove sa diali veci: V centre mesta bežalo vyše 200 Mikulášov
Zdroj: Mesto Prešov

Na trať sa vydali aj rodičia s deťmi. Podujatie pripravila nezisková organizácia Active life, ktorá zastrešuje komunitu bežcov v Košiciach, no snaží sa spájať aktivity podporujúce zdravý životný štýl aj v iných mestách. Jej zástupca Erik Horváth uviedol, že už na začiatku mali zaregistrovaných vyše 220 účastníkov a počas večera k nim pribúdali ďalší. Už na začiatku podujatia bolo jasné, že vlaňajší počet 120 účastníkov behu prekonajú.

"Ide o podujatie, ktoré je síce druhým ročníkom, ale tentoraz to bol Mikulášsky beh, minulého roku sme robili Čertovský. Čo sa týka trate, bolo to zhruba šesť kilometrov. My sme bežci, ktorí vznikli v Košiciach, ale spájame mestá,“ uviedol Horváth. Beh štartoval pri Južnom parku v centre mesta. Trať viedla cez ulice Hlavná, Svätoplukova, Kmeťovo stromoradie, Metodova a späť na Hlavnú.

Pre rodiny s deťmi a menej vytrvalých bežcov bola pripravená kratšia alternatíva, zhruba tri kilometre uličkami mesta. Účastníkov na trati čakali prekvapenia v podobe svetelných efektov. Šťastlivci mohli získať aj ceny v tombole. O zábavu sa postarala funky kapela Homosapiens z Martina. Počas Mikulášskeho behu bola z centra mesta vylúčená všetka cestná doprava, linky MHD boli presmerované na vedľajšie ulice.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM