Ľubomír Hudačko Správy

V Prešove sa chystá nový cyklochodník: Je známa aj lokalita, kde bude vybudovaný! FOTO

Cyklochodníkov v meste nikdy nie je dosť. Preto správa o chystajúcom sa vybudovaní toho ďalšieho nadšencov dvojkolesového stroja len poteší. Je známa aj lokalita, kde bude vybudovaný.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove sa chystá nový cyklochodník: Je známa aj lokalita, kde bude vybudovaný! FOTO
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

V Prešove sa chystá cyklochodník Mlynský náhon od ulice Hlavnej po Vysokoškolský areál. Všetkých fanúšikov dvojkolesového tátoša preto táto informácia môže len potešiť.

Langová: Práce sa konečne začali

MsÚ Prešov – OSR, oddelenie investičnej výstavby totiž zvolal predmetný výber staveniska za účelom určenia podmienok pre spracovanie projektovej dokumentácie pre územné rozhodnutie (DUR) a následne v ďalšom stupni dokumentácie pre stavebné povolenie (DSP).

„Projektová dokumentácia bude vyhotovená na základe vymedzenia predmetu zákazky a pripomienok. Zatiaľ sme len na samotnom začiatku, ale aj tak je to plus, že sa konečne začali rozbiehať práce na cyklochodníkoch v centre mesta, keďže na kúpeľnej ulici pred ZŠ nemá cyklochodník pokračovanie, takže sa budú v budúcnosti naňho cyklochodníky napájať a zaroveň bude pokračovoať až k Vysokoškolskému areálu ,“ uviedla prešovská poslankyňa Janette Langová, členka Výboru v mestskej časti č. 4 (stred mesta, Staré mesto).

Chodník pre peších sa presunie

V prvom rade je podľa poslankyne potrebné zistiť a preskúmať trasy inžinierskych sietí v predmetnom priestore trasy cyklochodníka so zhodnotením umiestnenia konštrukcie a prvkov cyklochodníka a nutnosti stavebných úprav z toho vyplývajúcich. „Taktiež aj navrhnúť organizáciu dopravy s určením jednotlivých trás cyklochodníka a chodníkov pre peších vrátane dopravného značenia. Navrhnúť celoplošný spomaľovací prah vrátane dopravného značenia a odvodnenia s jestvujúcimi prechodmi pre peších v priestore križovatky ulice Kúpeľnej s ulicou Tarasa Ševčenka. Cyklochodník od ulice Jarkovej, po Weberovej a po ulicu Okružnú bude zriadený obojsmerne v dispozičnom usporiadaní,“ vymenúva Langová.

Cyklochodník po ulici Kúpeľnej bude pokračovať napojením na už jestvujúci cyklochodník po terajšom chodníku pre peších. „Chodník pre peších sa presunie do priestoru zasypaného mlynského náhonu ku plotu. V takomto dispozičnom usporiadaní bude cyklochodník pokračovať až do priestoru za železničné priecestie, kde chodník pre peších bude presmerovaný na južnú stranu ulice a cyklochodník bude pokračovať po zasypanom mlynskom náhone až po atletický štadión VŠ areálu,“ zakončila plány mestská poslankyňa Janette Langová. Ako dodala, najprv sa chystá verejné obstarávanie na zhotoviteľa projektovej dokumentácie, ktoré trvá aj niekoľko mesiacov a následne verejné obstarávanie aj na realizatora stavby. Termín začatia výstavby cyklochodníka ešte preto podľa jej slov nie je možné určiť.

Môže vás zaujímať:

Pri prešovskej nemocnici spôsobujú komplikácie zle zaparkované autá: Blokujú tým výjazd sanitiek!

Konečná zastávka MHD na Sídlisku III púta pozornosť: Keď si uvedomíte situáciu, hneď vám to bude jasné! FOTO

Bicykle v Prešove vyťahujeme vo veľkom: Cyklisti, táto zmena na Lesníckej vás však nepoteší! FOTO

Na prvý pohľad obyčajná dopravná značka na Levočskej v Prešove: Pozriete sa však lepšie a udrie vám to do očí!

Nová zastávka MHD v Prešove na Plzenskej vyvoláva otázky: Bude sa nástupisko k nej upravovať? FOTO

foto: ilustračné

V meste sa chystá cyklochodník: Bude v tejto lokalite
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM