Rôzne

V Prešove sa bude rekonštruovať 5 dôležitých križovatiek: Pozrite si, o ktoré ide

V Prešove sa v tomto roku bude rekonštruovať 5 významných križovatiek. Tie podľa slov radnice zásadným spôsobom pomôžu doprave v meste.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove sa bude rekonštruovať 5 dôležitých križovatiek: Pozrite si, o ktoré ide
Foto: Ľubomír Hudačko

Investorom v troch prípadoch bude Slovenská správa ciest, dve patria mestu, ktoré ich prefinancuje. Uviedla to primátorka Prešova Andrea Turčanová.

O ktoré ide?

Zo štátnych je to križovatka Obrancov mieru – Levočská aj s rozšírením mosta. Ďalšou je na Sídlisku Sekčov dlhoočakávaná rekonštrukcia križovatky Rusínska – Arm. gen. Svobodu (pri Lidli). Po jej úprave pribudne v smere z Rusínskej ulice druhý odbočovací pruh doľava, čo zdvojnásobí prejazd vozidiel a zároveň zvýši plynulosť dopravy z centra mesta. Na Rusínskej ulici sa tiež odstráni problematické zúženie pri vjazde na parkovisko k obchodnému domu. Treťou je dnes svetelná križovatka na uliciach Východná – Solivarská (pri OBI), ktorá sa po rekonštrukcii zmení na kruhovú.

Z mestských investícií sa bude rekonštruovať križovatka Jurkovičova – Arm. gen. Svobodu, kde je problematický hlavne výjazd z Jurkovičovej ulice. Následne sa bude renovovať aj asfaltový povrch na ulici Arm. gen. Svobodu. V spolupráci s obcou Ľubotice je pripravovaná úprava križovatky tejto ulice v nadväznosti na Vihorlatskú ulicu.

Rátajte s obchádzkami

„Počas budovania sa bude treba vyzbrojiť nekonečnou trpezlivosťou, lebo ak to časovanie nebude dobré, tak sa nám môže stať, že viaceré úseky ciest sa stanú ťažko prejazdnými. Treba rátať s tým, že sa bude robiť na dvoch – troch úsekoch naraz. Cesty budú rozkopané, bude sa treba pripraviť na to, že sa bude jazdiť po obchádzkových trasách,“ povedala primátorka. O tom, ktoré to budú, v týchto dňoch rokujú pracovníci mesta z odboru dopravy s Krajským dopravným inšpektorátom.

Turčanová doplnila, že sa pripravuje aj rekonštrukcia a rozšírenie Solivarskej ulice. Je to najväčšia akcia, ktorú budú realizovať v spolupráci mesto a samosprávny kraj. „Tam sme zatiaľ v štádiu vykupovania pozemkov a prípravy zmluvy medzi mestom a Prešovským samosprávnym krajom.“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM