Ľubomír Hudačko Rôzne

V Prešove pribudli učitelia s prestížnym titulom: Títo pedagógovia boli vymenovaní za profesorov

Prešovská univerzita spoznala mená nových profesorov. Menovacie dekréty si prevzali priamo z rúk prezidenta Andrej Kisku. Pozrite, ktorí prešovskí vysokoškolskí učitelia sa ponovom môžu pochváliť týmto titulom.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove pribudli učitelia s prestížnym titulom: Títo pedagógovia boli vymenovaní za profesorov
Zdroj: TASR

Na slovenské vysoké školy pribudne 26 nových profesorov. Menovacie dekréty im v utorok v Prezidentskom paláci odovzdal prezident Andrej Kiska. Nových profesorov budú mať napríklad odbory katolícka teológia, environmentálne inžinierstvo, sociálna práca, záchranné služby, či pravoslávna teológia a manažment.

Z prestížneho akademického titulu sa môžu po odovzdaní menovacích dekrétov tešiť aj štyria pedagógovia prešovskej univerzity. O ktorých konkrétne ide? Novými profesormi sa stali doc. PaedDr. Radka Wildová, CSc.v odbore predškolská a elementárna pedagogika, doc. ThDr. Marek Petro, PhD v odbore katolícka teológia, doc. ThDr. Alexander Cap, CSc. v odbore pravoslávna teológia a doc. ThDr. Radim Pulec-Kryštof, PhD v odbore pravoslávna teológia. Všetci z Prešovskej univerzity v Prešove.

Na Slovensku podľa Kisku treba nájsť odpovede na mnoho ťažkých otázok v oblasti školstva. Napríklad ako merať skutočnú kvalitu vysokých škôl, do akej miery by učivo malo byť prispôsobené požiadavkám praxe, alebo ako zvýšiť odbornú vedomosť študentov. „Som presvedčený o tom, že je nesmierne dôležité, aby ste sa do tejto diskusie o budúcnosti nášho školstva zapojili práve vy, ktorí zažívate školstvo na vlastnej koži, ktorí patríte medzi tých najlepších,“ uviedol vo svojom príhovore Kiska.

Vymenovaným profesorom prezident pripomenul, že od dnes budú na nich kladené vyššie nároky, a to nielen odborné, ale aj ľudské. „Od dnes takmer každý váš čin, každé vaše rozhodnutie bude utvárať obsah slov profesor, profesorka v očiach študentov, ale aj celej našej krajiny,“ zdôraznil.

Čítajte tiež:

Najobľúbenejší učiteľ prešovského gymnázia v rozhovore: Vyrastá nám nezdravá mládež!

Noví profesori na našej univerzite: Pocty sa dostalo štyrom!
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM