Ľubomír Hudačko Rôzne

V Prešove otvorili mestskú oázu: Pozrite si lákavú novinku v meste v obrazoch

Urban Oasis, alebo ak chcete, mestská oáza je po novom oficiálne otvorená. Prešovčania si tak môžu oddýchnuť v príjemnom a vynovenom prostredí na Okružnej ulici pod lávkou. Pozrite si oázu v obrazoch.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove otvorili mestskú oázu: Pozrite si lákavú novinku v meste v obrazoch
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Začínali prakticky na neohrabanej a zanedbanej lúke. Vedeli však, do čoho idú a postupne vytvorili kultúrne prostredie pre Prešovčanov, ktorí môžu v mestskej oáze tráviť čas a oddychovať.

A to každý deň až do 30. septembra 2014 od 8:00 do 20:00. Prečo nemôže byť otvorená oáza nonstop vysvetľuje protagonista neziskovej organizácie Urbanika Rudolf Kozlai: „Isté obavy o vandalizmus tu sú, preto by sme skôr chceli čas pre návštevníkov ohraničiť.“

Ako vysvetlil, viditeľné sú najmä vyrezávané lavičky v priestore. No okrem toho vysadili stromčeky a upravili zeleň, vynovili a natreli plot a tiež osadili smetné koše. Už pred časom sa v oáze premietali filmy v spolupráci s Kino Pocity. Otvorenie sprevádzal aj restaurant day a preto si návštevníci mohli pochutiť aj na dobrom jedle.

Pre prítomných spomenul viacero noviniek, ktoré sa na danom mieste chystajú. Hudbou budúcnosti by mohlo byť internetové pripojenie wifi a už onedlho aj lákavá akcia v rámci Objavovania Prešova. „Bude to dosť veľká akcia aj na naše pomery. Chystáme nočné objavovanie v meste, prednášku o tom, čo je v meste zaujímavé, jeho história. V tomto prípade to bude o Mlynskom náhone, prvej prešovskej elektrárni a o Kumšte. Podľa mňa je urobená spektakulárna svetelná šou, ktorá bude podporená výkladom sprievodkýň pani Petranskej a Sivaničovej. K tomu sa budú premietať historické fotky a celé je to naplánované tak, aby sa to dialo v noci,“ pozval na akciu Kozlai.

Takto to vyzerá v mestskej oáze: Príďte sa presvedčiť sami a využiť pohodlie!
6
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Otvorenie Urban Oasis v Prešove: Piknikovú pohodu si vychutnajte aj vy!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM