Samospráva

V Prešove opäť rozšíria kamerový systém: V meste bude už viac ako 50 kamier

Kamerový systém prešovskej mestskej polície sa v tomto roku opäť rozšíri. Vďaka dotácii z Ministerstva vnútra bude kamier na uliciach už viac ako 50.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove opäť rozšíria kamerový systém: V meste bude už viac ako 50 kamier
Zdroj: Mesto Ružomberok

„Ide o najvyššiu dotáciu na rozšírenie kamerového systému, akú sa nám za ostatné roky podarilo získať,“ povedala primátorka Andrea Turčanová v súvislosti so získaním dotácie 30 000 eur na projekt „Obnova kamerového systému v meste Prešov a jeho prepojenie na Policajný zbor“. V rámci spoluúčasti mesto Prešov prispeje na realizáciu tohto projektu sumou vyše 8600 eur.

K súčasným 44 kamerám monitorujúcim verejné priestranstvá, z ktorých najstaršia funkčná je z roku 2000, teda čoskoro pribudnú ďalšie kamery. „Uvažujeme o ich nainštalovaní na uliciach Levočská, (pri bývalom Daňovom úrade aj na zastávke SAD), Zborovská, Jazdecká, Prostějovská i na križovatkách Rusínska – Armádneho gen. L. Svobodu, Solivarska – Švábska a Royová – Švábska či na Kerastínskom námestí,“ skonkretizoval Ján Andrejko, náčelník prešovskej mestskej polície.

Radnica uviedla, že súčasťou projektu je aj prepojenie kamier mestskej polície s Policajným zborom SR, čo zvýši možnosti operatívnych zásahov pri narušení bezpečnosti či verejného poriadku v prešovských uliciach.

Zatiaľ najnovšie kamery boli v koncom minulého roka umiestnené na uliciach Košická, zastávka MHD (pri stanici SAD a ŽSR), Hlavná (priestor na pešej zóne pri Kolégiu) a na križovatke ulíc Okružná a Požiarnická.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM