Ľubomír Hudačko Rôzne

V Prešove opäť nájdeme Vešiak pomoci: Tento rok na ňom badať novinku, FOTO

Opäť pomôže tým, ktorí to potrebujú. Na Svätoplukovej ulici smerom na Stromoradie a zároveň hneď pri Záhrade umenia je vynovený Vešiak pomoci.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove opäť nájdeme Vešiak pomoci: Tento rok na ňom badať novinku, FOTO
4
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Od polovice novembra po celú zimu môže Prešovčanov zahriať vešiak pomoci. Ten opäť po roku pomáha ľuďom v núdzi v zimných mesiacoch. Pri jeho spustení bola k dispozícii aj teplá polievka a zimné ponožky všetkým, ktorí to potrebovali.

Občianske združenie Podaj ďalej informovalo, že v Slovenskom Červenom kríži sa podáva teplý obed pre ľudí bez domova denne pre desať ľudí po výbere mesta Prešov a plus k tomu rozdali na víkend aj balíčky potravín a pečiva. Do štedrej pomoci sa zapojili prešovská bagetéria či poslankyňa Janette Langová.

„Ďakujeme všetkým, ktorým nie sú ľahostajní ľudia bez domova a pomáhajú nám plniť misiu pomoci. Zima môže začať a my pevne veríme, že ľuďom zima nebude a nebudú hladní,“ znie poďakovanie z občianskeho združenia. Jeho lokalita v uličke neďaleko centra mesta nie je náhodná. Nie každý potrebuje s inými ľuďmi zdieľať informáciu, že túto pomoc potrebuje. Na Svätoplukovej ulici sa tak môže rozhodnúť viac-menej anonymne. A ako tento rok vynovený vešiak aj so strechou vyzerá si pozrite v našej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Pomôže aj tento rok: V Prešove stojí vynovený Vešiak pomoci
4
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM