Ľubomír Hudačko Správy

V Prešove naďalej trvá II. povodňový stupeň: Práce na odstraňovaní škôd potrvajú celý týždeň!

Aj keď sa škody po smršti v Prešove odstraňovali počas uplynulých štyroch dní, práce pokračujú naďalej. Do terénu sa zapojí aj 450 aktivačných pracovníkov, či 10 odsúdených. Naďalej v metropole Šariša trvá II. povodňový stupeň.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove naďalej trvá II. povodňový stupeň: Práce na odstraňovaní škôd potrvajú celý týždeň!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Najviac zasiahnutou bola v uplynulý týždeň ulica Mirka Nešpora, škody boli aj na uliciach Bajkalskej, Mukačevskej a Prostějovskej, Antona Prídavku, vnútroblokových priestoroch v tejto lokalite a aj v mestskej časti Šidlovec.

Práce potrvajú minimálne týždeň

„Na Sídlisku III boli zaplavené časti ulíc, pivnice s prvotnou potrebou evakuácie, ktorá sa ale nepotvrdila. V niektorých častiach však, aj vzhľadom na opakované zrážky, nebolo možné počas predĺženého víkendu vyvážať bahennú nánosovú hmotu kvôli jej tekutému skupenstvu, mesto intenzívne vyzývalo obyvateľov o trpezlivosť a spoluprácu pri koordinácii MsP v rámci odstavovania vozidiel, aby sa čistenie mohlo vykonávať celoplošne,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Na odstraňovaní škôd sa podľa nej pracuje aj v pondelok, vzhľadom na rozsah škôd potrvajú práce minimálne celý týždeň. „Všetky zložky sú súčinné, v pondelok sa do lokality presúva aj 450 aktivačných pracovníkov, 10 odsúdených, naďalej v týchto zasiahnutých miestach pracujú zmluvní partneri a záchranné zložky. Naďalej sa pokračuje v sprístupňovaní ciest a chodníkov,“ poznamenala ďalej hovorkyňa.

Platí II. povodňový stupeň

Pokračuje sa aj v odstraňovaní nánosov, ktorých odvoz sa zabezpečuje prostredníctvom veľkoobjemových kontajnerov, pracuje sa na čistení rigolov a odstraňovaní nánosov z líniovej zelene. Škody sa priebežne monitorujú a vyčísľujú, najviac zasiahnutou je ulica Mirka Nešpora, kde sú okrem súkromných majetkov značne poškodené mestské komunikácie, asfaltové plochy a detské ihrisko.

„Od štvrtka 7. mája platí II. stupeň, krízový štáb zasadá aj v utorok 12.5. vzhľadom na predpoveď počasia sa situácia a poveternostné podmienky sa naďalej priebežne monitorujú,“ dodala Kmetóny Gazdová.

Prešovom sa prehnala prietrž: Časť Sídliska 3 je zaplavená!

Divoká búrka v Prešove: Kanalizácia nestíhala, takto reaguje primátorka na facebooku!

Krúpy ako delo: Takto začala búrka v Prešove!
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM