Ľubomír Hudačko Správy

V Prešove naďalej obnovujú cesty: V pláne aj rekonštrukcia zástavkových ník na Hlavnej!

Rozsiahle opravy prešovských ciest pokračujú podľa harmonogramu. Rekonštrukcia Čapajevovej ulice je ukončená, pracuje sa na Dostojevského ulici, súbežne sa opravujú aj výtlky po zime. V pláne je aj začiatok prác na rekonštrukcii zastávkových ník na Hlavnej ulici.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove naďalej obnovujú cesty: V pláne aj rekonštrukcia zástavkových ník na Hlavnej!
Zdroj: TASR

Práce na Dostojevského ulici zahŕňajú výmenu obrubníkov, frézovanie vozovky či pokládku nového asfaltového povrchu.

„V týchto dňoch sa tiež začína príprava rekonštrukcie zastávkových ník na Prostějovskej ulici a po vydaní záväzného stanoviska Krajského pamiatkového úradu sa začnú práce na rekonštrukcii zastávkových ník na Hlavnej ulici v centre mesta,“ uviedla hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová. Podľa harmonogramu obnova počas prázdninových mesiacov zahŕňa aj ulice Vajanského a Pod Táborom.

Práce realizuje spoločnosť Eurovia v objeme 2,95 milióna eur. V tejto súvislosti vydalo mesto rozhodnutie na zvláštne užívanie komunikácií. „Súčasne sa uskutočňujú aj opravy ostatných komunikácií, ktoré nie sú súčasťou tejto zmluvy. Ide hlavne o vysprávky výtlkov po zime, prípadne o iné chyby na telesách ciest v objeme približne 240 000 eur. Podľa odsúhlaseného harmonogramu ich bude realizovať zhotoviteľ v spolupráci so správcom postupne do 19. júna,“ konštatovala hovorkyňa mesta.

Tento týždeň sa opravy výtlkov po zime presunuli na ulice Jesenná, Jelšová, Strojnícka, Kúty, Jilemnického, Budovateľská, Pod Wilec Hôrkou, Jarková, Slovenská, Hurbanistov, Kováčska, Metodova a Konštantínova. Budúci týždeň sa bude pokračovať na uliciach L. Novomeského, Hruny, Bažantia, Kamenná, A. Prídavka, Tomašíkova, M. Nešpora, Tehelná, Baštová, Duchnovičova, Štefaníkova.

Čítajte tiež:

Dajte pozor na zmenu v prešovskej MHD: TIETO zastávky vo vybrané dni nie sú obsluhované!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM